Dan Mihalache cere ANI sa o cerceteze si pe fosta sefa a ANRMAP

Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 15:15
2352 citiri
Dan Mihalache cere ANI sa o cerceteze si pe fosta sefa a ANRMAP

Liberalul Dan Mihalache, fost secretar general adjunct al Guvernului acuzat de incompatibilitate de Agentia Nationala de Integritate, solicita institutiei sa se sesizeze si in cazul democrat-liberalei Cristina Traila, fost presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP).

Liberalul o acuza pe Traila, care candideaza intr-un colegiu de deputat din Capitala, ca in perioada "23 ianuarie 2009-10 martie" a fost concomitent si membru in Consiliul de Administratie la Posta Romana si presedinte al ANRMAP, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Spun incompatibilitate pentru ca in aceasta perioada nu a existat, si am verificat pe vremea cand aveam o functie publica acest lucru, vreun act normativ al Guvernului care sa aprobe prezenta concomitenta a unui presedinte de agentie, secretar de stat, intr-un Consiliu de Administratie, asa cum este regula de organizare a Guvernului Romaniei. Poate ca ANI se va sesiza retroactiv asupra acestei stari de incompatibilitate", a declarat fostul secretar general adjunct in guvernul Ponta.

Mai mult, Mihalache o acuza pe Traila ca nu a fost doar in stare de incompatibilitate, ci si in conflict de interese.

"Avem indicii, pentru ca sotul doamnei Cristina Traila era in aceeasi perioada de gratie partener al firmei de avocatura a lui Valeriu Stoica, cu care Posta Romana incheia un contract in timp ce doamna Traila era si membru in Consiliul de Administratie la Posta si sef la ANRMAP, adica institutia care trebuia sa verifice contractele incheiate de Posta", a mai declarat Dan Mihalache intr-o conferinta de presa.

In plus, fostul membru al guvernului Ponta a semnalat doua situatii, catalogate drept conflict de interese, in care a fost implicata si Societatea Civila de Avocati "Stoica & Asociatii", firma lui valeriu Stoica.

"Uniunea Social Liberala cere Partidului Democrat travestit in ARD o pozitie oficiala fata de ceea ce a facut domnul Boc in cazul doamnei Traila, mentinand-o si permitandu-i si o stare de incompatibilitate si o stare de conflict de interese.

Poate ca ar fi interesant - solicitam si Agentiei Nationale de Integritate, care e foarte, sa spun asa, eficienta in a da comunicate de presa cand trebuie - sa se pronunte asupra acestei spete", a mai declarat Dan Mihalache.

Intrebat de un jurnalist daca a existat cumva un document pe care l-a vazut sau consultat, care sesiza aceasta stare de incompatibilitate si conflict de interese la momentul respectiv, Dan Mihalache a raspuns: "N-aveam cum sa vad asa ceva la momentul respectiv. Sunt informatii de cercetare pe care le-am descoperit in timp. Nu exista un document, exista documente cat se poate...".

Dan Mihalache a fost inlocuit saptamana trecuta de Andreea Lambru din functia de secretar general adjunct al Guvernului, dupa ce ANI l-a acuzat de incompatibilitate. Conform presei, Mihalache a pierdut postul in Executiv si din cauza unei declaratii facute la un post de televiziune in care a spus ca parteneriatul strategic romano-american il "lasa rece", daca el depinde de seful ANI, Horia Georgescu.

C.B.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...