Primarul Oprescu le paseaza partidelor grija majoritatii din consiliu (VIDEO)

Joi, 19 Iunie 2008, ora 13:50
2008 citiri
Primarul Oprescu le paseaza partidelor grija majoritatii din consiliu (VIDEO)

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a instalat oficial in functie joi, iar in discursul lui a pasat catre partidele din Consiliul General raspunderea formarii majoritatii.

Oprescu si-a anuntat intentia de a avea in mass-media, ONG-uri si in transparenta, in general, partenerii pentru proiectele de la Primaria Generala.

Schimbarea de garda intre edili s-a realizat, intr-o ceremonie la Cercul Militar National, prin cedarea stafetei de catre primarul general Adriean Videanu lui Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a depus juramantul si devine astfel primarul general al Capitalei pentru urmatorii patru ani.

Oprescu, in primul discurs de primar general, a anuntat ca isi doreste "negociere corecta si transparenta in luarea deciziilor".

"Interesele comunitatii sunt mai presus decat interesele celor din aceasta sala (consilierii municipali - n.r.) si decat gandurile cu care poate venim de acasa", a spus primarul general.

"Viziunea lui Sorin Oprescu" are trei componente, dupa cum a sustinut in mesajul din Sala de Marmura a Cercului Militar: componenta strategica, de dezvoltare a Bucurestiului, o componenta dedicata cetateanului si alta dedicata calitatii vietii, incluzand proiecte de "mediu, sanatate si relaxare".

"Incep un drum dificil...Partenerii si sprijinul meu sunt consilierii si oamenii competenti din primarie, mass-media, legea si negocierea corecta si transparenta in luarea deciziilor", a spus Oprescu.

Sarcina formarii aliantelor, a combinatiilor si a intelegerilor pentru voturile din Consiliul General al Muncipiului Bucuresti le revine partidelor, nu edilului sef, ales ca independent. Sorin Oprescu a spus:

"Formarea unei majoritati este responsabilitatea partidelor si cade in sarcina celor 55 de consilieri. Votul din 1 si 15 iunie a fost dat pentru intreruperea combinatiilor facute in detrimentul cetatenilor si in interesul de partid".

Primarul general a cerut ca toti consilierii sa tina minte datorita cui au ajuns sa decida soarta bucurestenilor si sa nu faca discriminari de partid cand hotarasc viata de zi cu zi a alegatorilor din Capitala:

"Pentru fiecare consilier au votat 10-15.000 de cetateni. Sunt 2 milioane de bucuresteni pe care trebuie sa ii respectati in mod egal, fara sa intrebati cu cine au votat".

Comisia pentru investirea noului primar general a fost constituita tot joi, inaintea ceremoniei propriu-zise.

Consilierii generali ai Capitalei s-au inteles, dupa o jumatate de ora de scandal, in privinta componentei comisiei de validare a mandatelor obtinute la alegeri. Comisia, formata din cinci consilieri, este activa pe durata celor patru ani de mandat.

Biroul Electoral Central a comunicat, tot joi, in urma centralizarii rezultatelor votului din turul doi, ca Sorin Oprescu, candidat independent, a castigat alegerile pentru Primaria Capitalei.

Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un oraș italian este gata să interzică gustările de la miezul nopții, printre acestea: înghețata și pizza. Autoritățile propun chiar o nouă lege pentru a interzice aceste plăceri. Dacă...
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
#Sorin Oprescu, #primar, #Consiliu, #juramant , #primar general