Probleme la Primaria Capitalei: Oprescu nu ramane fara sediu, dar e obligat sa-l cumpere

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 15:41
1166 citiri
Probleme la Primaria Capitalei: Oprescu nu ramane fara sediu, dar e obligat sa-l cumpere

Consilierii generali au aprobat, marti, proiectul privind prelungirea contractului de inchiriere a actualului sediu al Primariei Capitalei, acesta fiind valabil pana la 1 februarie 2014.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat si luni sedinta de Consiliu General pentru ca alesii locali sa se pronunte asupra prelungirii acestui contract, insa proiectul de hotarare nu a fost aprobat din lipsa de cvorum.

Pentru aprobarea proiectului erau necesare 35 de voturi, la sedinta de marti fiind prezenti in sala 44 de consilieri, care au votat in unanimitate proiectul privind prelungirea perioadei de inchiriere a actualului sediu al municipalitatii, pana la data de 1 februarie 2014.

Pana la 1 februarie 2014, primarul general este mandatat sa desfasoare toate procedurile legale pentru achizitionarea cladirii. Primarul este obligat, totodata, sa prezinte CGMB forma finala a contractului de vanzare-cumparare, odata ce acesta a fost negociat si stabilit.

Primaria Capitalei a ramas fara sediu - Oprescu "lasat pe drumuri" de consilierii PDL

Proiectul a primit 44 de voturi "pentru", reprezentand unanimitatea Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Inaintea sedintei CGMB, consilierii generali ai PDL au spus, intr-o conferinta de presa, ca vor propune un proiect de hotarare care sa prelungeasca contractului de inchiriere a sediului PMB pana la 1 februarie 2014, timp in care primarul general sa fie obligat sa incheie contractul de vanzare-cumparare al imobilului la pretul deja platit.

In martie 2010, Primaria Capitalei s-a mutat in calitate de chirias in sediul de pe Splaiul Independentei, pentru a permite consolidarea si reabilitarea cladirii din bulevardul Regina Elisabeta.

Contractul de inchiriere expira pe 10 decembrie 2013, iar proiectul de hotarare este prevazuta si posibilitatea ca municipalitatea sa cumpere turnul.

Primaria Capitalei a inchiriat, in 2009, fara licitatie, turnul de 14 etaje din Splaiul independentei, nr. 291-293, in suprafata de 13.536 mp si de atunci plateste anual chirie 2,9 milioane de euro pe an.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...