Cel mai spectaculos luptator roman se destainuie - Interviu

Vineri, 29 Martie 2013, ora 15:03
8340 citiri
Cel mai spectaculos luptator roman se destainuie - Interviu
Foto: Sandu Lungu Official

La 38 de ani, Alexandru Lungu e considerat a fi cel mai spectaculos luptator roman, iar luptele sale sunt cele mai vizionate pe Youtube, reusind sa ii depaseasca in acest top inclusiv pe Lucian Bute, Catalin Morosanu sau Daniel Ghita.

Intr-un interviu acordat site-ului Ziare.com, sportivul nascut la Oradea, singurul roman campion mondial la judo masculin, ne-a dezvaluit ce planuri de viitor are, dar si ce-i place sa faca in timpul sau liber.

De asemenea, Lungu, care este cel mai greu luptator din lume - 165 de kilograme, ne-a marturist ca intre MMA si K1 ar alege primul stil, dar ca incepe incet, incet sa se acomodeze si cu kickboxingul, acolo unde are patru victorii din tot atatea posibile. Printre victimele sale se numara si celebrul luptator american Bob Sapp.

Ganduri de retragere? In niciun caz! Alexandru Lungu ne asigura ca-l vom vedea in ringul de lupte chiar si la 45 ani!

Dar iata interviul pe care Sandu Lungu ni l-a acordat:

Ce urmeaza pentru Alexandru Lungu in acest an?

Momentan urmeaza lupta de pe 6 aprilie de la Superkombat Oradea. Voi lupta la mine acasa si vreau sa le ofer oradenilor mei un spectacol de zile mari. Probabil, voi mai avea un meci, undeva prin toamna. Sa vedem, totul depinde de conducerea promotiei Superkombat.

Care sunt planurile tale in K1? La 38 de ani, esti inca un luptator activ.

Sa fiu sincer, imi place foarte mult sa lupt. Pot spune ca este un microb pentru mine, iar atat timp cat exista interes pentru meciurile mele, atunci voi continua sa urc in ring atat cat imi mai permit organismul. Daca voi face fata si imi voi pastra forma actuala, atunci ma veti vedea in ring si la 45 de ani.

Cu cine ai vrea sa te bati in K1?

Am deja o lista neagra (rade - n.red.). Mi-as dori ca Brock Lesner si Kimbo Slice sa aiba un meci cu mine, dar si Mariusz Pudzianowski. In cazul polonezului chiar au fost discutii, dar unul dintre managerii mei mi-a spus ca a refuzat pentru ca ii e frica de mine. Nu l-am auzit spunand asta, dar asa mi s-a precizat. Tin minte ca anul trecut m-am trezit la mine la sala, in Oradea, cu o televiziune din Polonia care era interesata de un posibil meci al meu cu Pudzianowski. Am spus-o atunci, o spun si acum, sunt gata sa infrunt pe oricine. Nu imi e frica de nimeni.

Vei continua sa lupti si in MMA sau te vei axa doar pe K1?

Dragostea mea este MMA, dar de un an si jumatate am inceput sa lupt si pe reguli de K-1. Nu sunt in largul meu pentru ca provin din judo, dar lupt cum pot mai bine, iar lumea ma iubeste pentru ca imi dau silinta. La toate kilogramele mele, sunt gata sa lupt si cate 3-4 reprize. Eu ma bucur cand meciurile mele sunt interesante pentru fani, iar asta ma motiveaza. Ma simt onorat cand vad cati oameni imi apreciaza pagina de facebook si cate vizualizari au meciurile mele pe youtube. Asta ma face sa merg mai departe. Pentru mine, in K-1 este mai dificil pentru ca nu sunt un tip foarte inalt si am niste probleme in stand-up, dar recuperez acest handicap prin forta si explozie.

Putina lume stie ca esti ultimul roman campion mondial de judo la masculin.

Da, sunt campion european si mondial la tineret. Am cucerit titlul mondial in 1994, pe cand aveam 20 de ani, iar ulterior am concurat si la Jocurile Olimpice de la Atlanta. De altfel, sunt singurul roman campion mondial la judo masculin din istorie, indiferent de categorie. Mi-as fi dorit sa existe si alti baieti care sa imi calce pe urme, insa ne putem mandri totusi cu rezultatele fetelor. Alina Dumitru si Corina Caprioriu fac cinste tarii.

Ulterior, ai devenit si primul roman in Pride, celebrul circuit japonez.

Da, oamenii auzisera de mine printr-un prieten polonez, care a fost si campion mondial. Asa am primit oferta. Eu renuntasem la judo de mare performanta in 2002 fiindca avusesem probleme cu accidentarile. A fost ceva incredibil pentru mine. Din pacate, lipsa de experienta a facut ca eu sa pierd acel prim meci. A fost prima mea lupta pe reguli de MMA. Japonezii insa au ramas incantati de mine si mi-au oferit un contract, dar ulterior, promotia a fost cumparata de UFC si am abandonat o perioada. Am revenit ulterior datorita proiectelor ambitioase din Romania. S-a si reusit, iar Superkombat este una dintre cele mai mari promotii din lume in momentul asta. Ai o satisfactie atunci cand vezi ca un produs romanesc a reusit sa depaseasca granitele.

Ce pasiuni are Sandu Lungu in afara de luptele de contact?

Motociclismul. Am un Triumf Rocket, e una dintre iubitele mele. Vara, ador sa merg pe motocicleta. Iti ofera adrenalina ca nimic altceva. Totusi, sunt atent, nu sunt un vitezoman. Imi plac mult filmele, dar si istoria. Imi place enorm sa citesc despre marii cuceritori, eroii care au intrat definitiv in istorie de-a lungul timpului. Gingis Han, Alexandru cel Mare, Decebal, Vlad Tepes si Mihai Viteazul sunt modele pentru mine. Pe de o parte, primii pentru ca au fost niste adevarati strategi militari, iar ai nostri pentru ca au fost niste adevarati eroi nationali, aparandu-si poporul cu pretul vietii.

O ultima intrebare. Sambata viitoare vei lupta in fata propriilor fani, la Oradea, care se asteapta deja la un KO rapid din partea ta. Le poti promite asta?

Eu mi-as dori din tot sufletul, dar le pot promite doar ca la Superkombat Oradea va fi cu adevarat spectacol. Va fi o gala foarte buna si sunt convins ca voi avea parte de sustinerea oradenilor. Sper ca atat eu, cat si ceilalti romani sa iesim invingatori din ring si sa aratam lumii ca tara noastra poate oricand sa concureze cu cele aflate in elita. Ma bucur ca exista o promotie autohtona care a devenit un brand la nivel mondial.

Urmatoarea lupta a lui Sandu Lungu e programata pe 6 aprilie, cu Jason Dutton (Marea Britanie), in Superkombat Oradea, eveniment care este transmis in 80 de tari de pe 4 continente.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Alexandru Lungu palmares, #Alexandru Lungu interviu cariera, #Alexandru Lungu lupte , #k1