Steaua nu e afiliata la LPF!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 18:40
3788 citiri
Steaua nu e afiliata la LPF!

Steaua Bucuresti nu este afiliata la Liga Profesionista de Fotbal (LPF), dupa cum a anuntat chiar patronul "ros-albastrilor", Gigi Becali.

Latifundiarul sustine ca vechea societate, asociatia non-profit care a preluat echipa de la Ministerul Apararii in 1998 era afiliata la Liga, insa ea este acum in proces de dizolvare.

"Da, recunosc Steaua nu este membru al Ligii! Fosta societate e in dizolvare, nu are cum sa fie inregistrata la nicio liga" a dezvaluit Becali la GSpTV.

Cu o echipa neafiliata la LPF, Gigi Becali nu ar fi trebuit sa primeasca nici macar un euro din banii proveniti din drepturile TV, asa ca s-ar putea ca, incercand sa-si "infunde" un rival, latifundiarul sa se fi autodenuntat.

Istoria firmelor care au administrat clubul Steaua este simpla, insa extrem de incalcita.

"Ros-albastrii" au fost preluati, in 1998, de Asociatia Fotbal Club "Steaua", o asociatie non-profit condusa de Viorel Paunescu careia Ministerul Apararii i-a cedat lotul de jucatori, locul in prima liga, si dreptul de a folosi marca "Steaua", emblema si palmaresul.

In 2003, in urma unui "puci" orchestrat de Becali, o noua firma, SC Fotbal Club Steaua SA, prelua echipa "ros-albastra", insa Asociatia lui Paunescu ramanea in randul actionarilor deoarece inca avea dreptul de folosire asupra brandului, siglei si palmaresului.

Treptat, prin mijloace nu tocmai clare, toate aceste lucruri au fost trecute in dreptul firmei lui Becali, Asociatia fiind practic falimentata pentru ca a preluat datorii istorice ce depasesc 10 milioane de euro.

Acum, AFC-ul este in dizolvare, in timp ce SA-ul lui Gigi Becali a fost "curatat" de datorii. Problema este ca respectiva societate nu a facut "rocada" si in documentele de afiliere la LPF, lucru care se poate dovedi la fel de problematic pentru Gigi Becali ca si pentru Mitica Dragomir.

Cei doi ar putea fi acuzati de evaziune fiscala deoarece o companie fara o legatura certa cu Liga a primit milioane de euro din drepturile de televizare.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#Steaua neafiliata lpf, #dezvaluiri gigi becali, #becali dragomir lpf, #Gigi becali Steaua , #Gigi Becali