Belgienii din autocarul rasturnat la Brasov: Serviciile de urgenta au fost eficiente

Autor: Ana Ilie
Luni, 19 Mai 2014, ora 08:22
2567 citiri
Belgienii din autocarul rasturnat la Brasov: Serviciile de urgenta au fost eficiente

Belgienii din autocarul rasturnat duminica langa Brasov considera ca au fost foarte norocosi, intrucat ranile suferite de pasageri sunt minore si nimeni nu a decedat.

"O persoana a fost pentru putin timp inconstienta dupa impact, insa dupa ce a fost transportata la spital si-a revenit. Niciun pasager nu e in coma", a precizat Andre Desmidt, ghidul ce insotea grupul de 24 de belgieni, scrie demorgen.be.

Inca doua persoane sunt spitalizate cu fracturi. "In cele din urma, am fost foarte norocosi", spune Desmidt.

Anterior, autoritatile belgiene anuntasera ca un pasager din autobuzul rasturnat e in coma, doi sunt grav raniti si alti cativa au rani minore. "Unii pasageri au vanatai si contuzii, insa suntem norocosi ca am scapat cu atat", continua ghidul de la Knokke-Heist.

24 de persoane varstnice se aflau in autobuzul care facea un tur al Romaniei, majoritatea din regiunile Kempen si Antwerp.

"Azi era ziua de odihna a soferului nostru, din acest motiv am inchiriat un autocar cu un sofer roman", a povestit Desmidt. "In jurul orei 9, pe drumul intre Brasov si Rasnov, autobuzul s-a rasturnat, probabil din cauza unei probleme tehnice la frane. Soferul a pierdut controlul directiei. Autobuzul a iesit de pe sosea, a lovit niste copaci si a ajuns intr-o rapa. Din fericire au fost copaci mici", mai spune ghidul.

"Serviciile de urgenta au ajuns imediat la fata locului, un elicopter si ambulante. Totul a fost foarte eficient. Primarul din Brasov, seful politiei locale si ambasada belgiana ne-au gasit imediat", a mai spus Desmidt.

Ghidul a precizat ca pasagerii care pot fi repatriati vor pleca in perioada urmatoare cu avionul, intrucat unii batrani sunt prea traumatizati pentru a se urca in autobuz.

Un autocar cu 25 de persoane s-a rasturnat la Brasov

Un autocar in care se aflau 25 de persoane s-a rasturnat, duminica, in judetul Brasov. Mai multe ambulante au fost trimise la locului accidentului

"Un autocar a parasit partea carosabila si a iesit in decor. Se aflau 25 de persoane. Sunt 10 ambulante de la SMURD si serviciul de ambulanta. Actionam pentru preluarea victimelor si transportarea lor la spital", a declarat Stelian Rechitean, de la ISU Brasov.

Ciprian Sfreja, purtator de cuvant ISU Brasov, a precizat ca zece persoane au fost ranite si ca toate sunt constiente. Un elicopter SMURD a fost chemat la locul accidentului pentru a prelua un copil ranit.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#belgieni accident autocar Brasov, #belgieni autocar rasturnat , #accidente rutiere