Palatul Culturii din Focsani, spalatorie de bani publici

Miercuri, 02 Aprilie 2008, ora 10:13
2497 citiri
Palatul Culturii din Focsani, spalatorie de bani publici

Lucrarile pentru reabilitarea Palatului Culturii din Focsani au costat pana acum cel putin patru milioane si jumatate de euro. Autoritatile sunt gata sa consume alte 11 milioane de euro, in aceleasi scop, iar Palatul Culturii continua sa ramana in paragina, relateaza, miercuri, cotidianul Romania Libera.

Sediul Prefecturii fostului judet Putna, din Focsani, situat in centrul orasului, a fost afectat in urma cutremurului din mai 1990. Lucrarile de consolidare si reparatii capitale au demarat imediat dupa cutremur, in baza documentatiei intocmite de Sectia de Proiectare a Judetului Vrancea (proiect 1677/1990).

Cladirea fostei Prefecturi Putna are un spatiu construit de peste 3.200 metri patrati si incorporeaza 86 de incaperi, iar dupa finalizarea sa aici ar fi trebuit sa se mute toate institutiile de cultura ale judetului. Numai pana in anul 1996 s-au investit aici peste 50 miliarde de lei vechi, aproximativ 2 milioane de euro in banii de acum.

In 2006, Consiliul Judetean (CJ) Vrancea, la propunerea presedintelui Marian Oprisan, a aprobat mutarea in cladire a Parchetului de pe langa Judecatoria Focsani si a Parchetului de pe langa Tribunalul Vrancea. In toamna aceluiasi an, procurorul general al Romaniei, Laura Kovesi, a anuntat ca refuza sa preia cladirea de la CJ.

In 2008, tot la propunerea lui Oprisan, plenul CJ Vrancea a votat pentru contractarea de la o banca a unui imprumut de 40 milioane lei (aproximativ 11 milioane euro) in scopul finalizarii proiectului "RK si consolidarea Prefecturii judetului Putna".

"Nu mai este un secret faptul ca lucrarile de reparatii la Palatul Culturii au fost o veritabila spalatorie de bani publici care se regasesc in vilele somptuoase ale celor care au condus si conduc administratia judetului Vrancea....In nota de fundamentare adresata de CJ Vrancea procurorului general Laura Codruta Kovesi se avansa necesitatea acordarii de catre Ministerul Public, pentru o alta consolidare, a sumei de 140 miliarde de lei vechi. Acest fapt a determinat-o pe Kovesi sa renunte la oferta lui Oprisan", a declarat Puiu Siru, directorul DCCPCN Vrancea, mai noteaza Romania Libera.

Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#Marian Oprisan, #Vrancea, #PSD, #bani, #Laura Kovesi, #Palatul Culturii , #ancheta