Ziare.com

Trecutul familiei Voronin pe meleaguri romanesti

Joi, 27 Martie 2008, ora 09:58

   

Trecutul familiei Voronin pe meleaguri romanesti
O parte a familiei lui Vladimir Voronin, presedintele Republicii Moldova, s-a refugiat in Romania, unii dintre membrii familiei sale devenind luptatori cu arma in mana impotriva comunismului, dezvaluie Ziua, in editia online de joi.

Ramura familiei Voronin ramasa dincolo de Prut a fost supusa reeducarii comuniste si unui experiment de spalare a creierului, cu scopul de a sterge complet identitatea nationalilor romani.

Printre acestia se afla si presedintele tarii vecine, pentru ca, desi este roman get-beget, el uraste Romania si considera tricolorul drept "un steag fascist".

La randul ei, noul premier comunist de la Chisinau, Zinaida Grecianii, ales recent de Voronin, este o clona feminina a acestuia.

Cu toate ca s-a nascut in Gulag, in regiunea Tomsk din Siberia, unde parintii ei fusesera deportati de sovietici, ea este acum fruntasa a Partidului Comunistilor si declara ca vorbeste limbile oficiale ale Republicii, rusa si "moldoveneasca".

Sora mamei lui Voronin, Domnica Sarbu a murit in 2004, in satul Camarasu, judetul Dambovita, la aproximativ 35 de kilometri de Bucuresti.

Femeia era vizitata din cand in cand de oameni de-ai lui Voronin, care ii aduceau medicamente sau bani de lemne pentru ca ea este cea care l-a crescut pe Vova, nepotelul Vladimir.

Domnica si Isidor Sarbu, bunicul lui Voronin, faceau parte dintr-o familie numeroasa cu zece frati.

Isidor Sarbu, primar al regimului Antonescu in Transnistria, in perioada 1942-1944, i-a blestemat pe comunistii rusi si a fugit in Romania unde a ajuns luptator cu arma in mana in muntii Oasului.

Nepotelul a intrat pe mana rusilor care i-au aplicat "reeducarea", i-au schimbat numele de familie cu unul rusesc - Voronin - cioroi pe romaneste, si l-au transformat intr-un mancurt - nume care exprima tipologia slugii resentimentare la adresa propriului neam.

Fenomenul reeducarii s-a petrecut intr-un regim de control total efectuat de consilierii sovietici care dirijau, indrumau si supravegheau.

Scopul experimentului, conform principiilor leniniste era schimbarea si lepadarea convingerilor si ideilor politice si religioase ale detinutilor, pentru a se obtine in cele din urma alterarea personalitatii pana la punctul obedientei absolute.

Citeste mai multe despre bunic Voronin a luptat comunism Romania
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3307 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Roman sau rus, nu conteaza, problema e ca Voronin e un dobitoc

Atitudinea lui schimbatoare a aratat dea lungul guvernarii comuniste, ca Voronin e un dobitoc comunist si atat. Dupa parea mea acest Voronin il copieaza perfect pe Ceausescu. Cand e cu Vestul, cand cu Estul. Ca sa nu mai vorbim de demagogia de prost gust or alte abeartii (limba moldoveneasca, etc.) Oare Moldova nu are niciun tanar destept care sa mature rebuturile astea comuniste si sa ia puterea? Mult noroc fratilor moldoveni !

 

Voronin - Sarbu

Evident ca Voronin asta e destul de ignorant daca alege sa-si nege radacinile si provenienta familiei.
Au reusit intr-adevar comunistii sa spele multe creiere si acolo si in Romania.
Ce e mai trist e ca majoritatea celor spalati nici nu au idee ca cine sunt ei e rezultatul experimentului comunist.
Probabil ca e prea dureros pentru multi dintr-o generatie intreaga sa recunoasca ca mare parte din cine au devenit ei nu e nimic mai mult decat rezultatul re-educarii comuniste.
Nici nu-i de mirare ca inca nu au fost inchisi calaii epocii apuse.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor