Mita de aproape 2 milioane de euro: Consilierul ANAF si avocatul, arestati

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 17:04
3445 citiri
Mita de aproape 2 milioane de euro: Consilierul ANAF si avocatul, arestati
Foto: Arhiva

Consilierul ANAF Nicolae Gavrila si avocatul Marius Stancescu, retinuti miercuri sub acuzatia de trafic de influenta in forma continuata, au primit mandat de arestare pentru 29 de zile.

Avocatii celor doi au anunta deja ca vor face recurs la decizia instantei, informeaza Antena3.

Avocatul Ioan Cazacu, aparatorul avocatului Marius Catalin Stancescu a declarat, la iesirea din sala de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti ca DNA nu ar avea probe in legatura cu acuzatiile pe care le face.

"Este o incercare disperata a DNA de a fabrica probe in acest dosar, prin alaturarea clientului meu - un avocat si expert in acelasi timp in audit financiar contabil - de o persoana din cadrul ANAF, cu care nu are nicio legatura", a sustinut avocatul Cazacu, citat de Mediafax.

"Toate lucrurile astea conduc, dupa opinia mea, la incercarea DNA de a scoate o arestare in conditiile pe care le cunoastem cu totii(...)DNA ar fi afirmat ca s-a discutat despre un trafic de influenta la domnul Blejnar de o valoare destul de mare, de peste un milion de euro ", a adaugat avocatul Cazacu.

Consilierul ANAF Nicolae Adrian Gavrila si avocatul Marius Stancescu au fost retinuti, miercuri, sub acuzatia de trafic de influenta in forma continuata.

In comunicatul remis presei de DNA se arata ca inculpatul Gavrila Nicolae-Adrian, consultant financiar si consilier superior in cadrul ANAF la Directia Generala Coordonare Inspectie Fiscala, a primit in perioada 2007-2008 de la un denuntator suma de 120.000 de euro pentru a interveni pe langa factori de decizie din cadrul ANAF si a-i convinge sa nu se recurge la blocarea conturilor firmei la care denuntatorul era actionar, din cauza neplatii T.V.A. la termen, catre stat.

De asemenea, in 2008 Adrian Gavrila a pretins de la acelasi denuntator suma de 400.000 euro pentru a interveni pe langa o persoana cu functie de conducere la Administratia Nationala a Vamilor, astfel incat sa fie efectuat transferul unei cantitati de 960 tone tutun din Romania in Italia, fara plata accizelor aferente.

Mai mult, in noiembrie 2010, acelasi Gavrila Adrian a pretins suma de 200.000 euro pentru a interveni pe langa aceeasi persoana cu functie de conducere la Administratia Nationala a Vamilor, in vederea ridicarii sechestrului de pe tutunul aflat in porturile Constanta si Giurgiu.

Om de afaceri italian: Spagile au existat intotdeauna, dar in Romania s-a depasit orice limita

Cel de-al doilea inculpat, avocatul Stancescu Marius-Catalin, a primit in august 2009 de la acelasi denuntator suma de 50.000 euro, prin intermediul S.C. AMERISCO ENTERPRISES LTD - societate de tip off shore - pentru a interveni pe langa comisari din cadrul Garzii Financiare - Comisariatul General "pentru a nu se constata, cu prilejul unei verificari la firma la care denuntatorul era actionar, fapte de evaziune fiscala si de contrabanda".

De asemenea, in noiembrie 2010, acesta a pretins denuntatorului suma de 30.000 de euro din care a primit suma de 21.000 euro pentru a interveni tot pe langa comisari din cadrul Garzii Financiare - Comisariatul General pentru a nu fi constatate fapte de evaziune fiscala si de contrabanda la firma la care acesta era actionar denuntatorul.

In plus, tot in noiembrie 2010, Marius Stancescu a acceptat promisiunea denuntatorului ca prin intermediul sau sa se remita suma de 1.000.000 euro unei persoane din conducerea ANAF, pretinzand pentru sine, in contul interventiei, un procentaj de 10%.

In schimb, denuntatorul urma sa infiinteze o fabrica de tigarete care sa functioneze clandestin, ferita de controalele ANAF.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#consilier ANAF arestat, #Nicolae Gavrila arestat, #mita ANAF, #avocat mita ANAF arestat , #arestare