De la cititori Teledon pentru tara: "Dati o mie pentr-o noua Romanie"

Vineri, 21 Mai 2010, ora 09:00
2293 citiri
De la cititori Teledon pentru tara: "Dati o mie pentr-o noua Romanie"

A dona o suma de bani sau alte lucruri care pot ajuta semenii aflati in dificultate este un lucru demn pentru orice om al acestei planete. Despre noi, romanii, s-a vehiculat de-a lungul timpului ideea ca suntem un popor de oameni calzi, ospitalieri si solidari cu cei aflati in dificultate.

Odata cu momentul Revolutiei din decembrie s-a trecut si in Romania la un nou sistem social, un sistem care permitea oamenilor sa vada cu adevarat ce se intampla in societate, cum o duc cei de langa ei si cum arata adevarata Romanie. O Romanie a oamenilor aflati la limita subzistentei, a copiilor fara capatai, a orfelinatelor unde abuzurile si-au facut loc in numar mare in decursul timpului.

Astfel, ajungand sa cunosti cu adevarat ce se intampla cu omul de langa tine, avand in fata o realitate nefardata, iti dai seama ca ai disponibilitatea de a pune umarul la alinarea suferintei lui. Mediile de informare in masa s-au diversificat, oamenii avand acces treptat, treptat la presa scrisa in diverse forme, la posturi de radio si posturi de televiziune.

Societatea postcomunista a oferit, in cei 20 de ani, romanilor multe momente de adevarate incercari, asa-numitele curbe de sacrificiu. Multi oameni s-au adaptat asa-zisei societati capitaliste, dar, foarte multi au fost doborati de multele greutati inevitabile unui asemenea moment tranzitiv.

Astfel, a aparut prilejul pentru institutiile mass-media sa-si puna resursele in slujba ajutorarii celor aflati in diverse impasuri. De la celebrul slogan ,"dati un leu pentru Ateneu", am ajuns la mult mai celebrele teledonuri organizate in diverse scopuri.

Romania nu a fost ocolita de greutati in acesti ani de tranzitie. Oamenii s-au trezit cu banii pierduti la diverse jocuri piramidale sau au fost loviti crunt de fenomene meteo extreme precum inundatiile devastatoare.

Multe cazuri sociale grele au ajuns la urechile opiniei publice, insa, multe au ramas in anonimat. Cele despre care s-a discutat indelung si au atins corzile sensibile ale oamenilor au avut si urmari in ceea ce-i priveste pe cei afectati. S-au pornit diverse campanii de comunicare, fie in presa scrisa fie in cea audio - vizuala.

Am fost indemnati sa donam bani pentru copii orfani, pentru batrani fara speranta, pentru copii din alte tari afectati de boli care in multe alte parti sunt deja poveste, pentru oameni care si-au vazut agoniseala distrusa de ape sau de alunecari de teren. Aceste chemari la solidaritate au imbracat diverse forme de la teledon si pana la strategii de realtii publice in presa scrisa. S-au folosit, tototdata, si anunturi umanitare pe diverse canale media.

S-a constatat ca, intr-adevar, romanii sunt sensibili si isi arata solidaritatea fata de semenii lor. Cetatenii Romaniei au sarit in ajutorul celor nevoiasi in diverse moduri. Au donat bani sau au oferit imbracaminte si hrana pentru cei aflati in dificultate.

Acum, in anul de gratie 2010, la 20 de ani de la Revolutia anticomunista se face apel la solidaritatea poporului roman, a oamenilor care compun aceasta natiune. Cine face acest apel? Este vorba despre politicienii care s-au trezit brusc, in plina criza economica mondiala, sa ne reamintesca noua cetatenilor ca trebuie sa mai strangem putin cureaua. "A strange cureaua" si "a suporta bugete de austeritate", ... sunt doua expresii care au devenit cel putin banale in perioada post revolutioanara.

Oamenii politici sunt dispusi multi dintre ei sa-si doneze salariul catre natiunea aflata in dificultate. Conform cu actiunile lor si noi trebuie sa ne aratam solidaritatea fata de bugetul Romaniei si trebuie sa ne conformam si sa ne obisnuim cu taieri, reduceri si supraimpozitari.

Atunci cand suntem solidari nu este necesar oare sa avem si un sentiment de incredere fata de cei care fac apel la solidaritate? Cand suntem in fata unui teledon ne uitam la persoana care gazduieste acest eveniment. Aceasta persoana trebuie sa fie una cu o imagine publica impecabila pentru a ne castiga increderea si pentru a fi siguri ca ceea ce donam ajunge acolo unde trebuie.

Acum, domnul presedinte ne indeamna sa donam si noi ceva pentru Romania. Incearca sa ne convinga ca solidaritatea sociala este tot ce ne-a mai ramas. Atunci, haideti dom'le Basescu, iesiti cu domnul Boc public si incercati sa organizati impreuna cu mogulii un teledon la nivel national intitulat "dati o mie pentr-o noua Romanie". Incercati domnilor si o sa vedeti daca cineva isi manifesta solidaritatea fata de bugetul pricajit al Romaniei.

Bugetul Romaniei arata, intr-adevar, ca un copil din Haiti ramas fara viitor dupa cutremurul ingrozitor din acest an. S-a facut un teledon chiar si in Romania pentru ajutorarea poporului Haitian. Romanii au dat din putinul lor si acestor oameni aflati la celalat capat al Terrei. Credeti ca ar da si pentru bugetul de stat macar o mie amarata? O mie veche, bineinteles.

Pentru copilul slab si fara speranta din Haiti au dat ceva, dar au fost solidari pentru ca acel copil nu poarta o vina pentru situatia in care se afla. Si popularitatea de care se bucura Andreea Marin a facut din teledonul pentru Haiti un succes.

Bugetul Romaniei nu a ajuns asa de slabut si pricajit de unul singur. El nu are nicio vina, ci vina apartine celor care l-au cladit pentru ca au avut de unde sa-i dea si l-au infometat pana cand a ajuns ca un copil haitian.

Asa ca teledonul pentru ajutorarea saracului buget nu ar avea succes decat cu o singura conditie: sa va transformati in Andreea Marin domnule presedinte! Merge si Mihaela Radulescu ...Dar vedeti sa nu afle vreuna dintre ele ca jucati la doua capete!

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#teledon Romania, #solidaritate reduceri bugetari, #o mie pentru Romania , #bugetari
Comentarii
Poza nightmare
nightmare
rank 5
Romania nu o sa fie in stare niciodata sa faca ce a facut Germania dupa al 2-lea razboi mondial...