Mai rapid la mare! Trenurile Soarelui reintra de azi in circulatie

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 08:10
8486 citiri
Mai rapid la mare! Trenurile Soarelui reintra de azi in circulatie
Foto: Arhiva Ziare.com

CFR Calatori lanseaza vineri programul estival de transport Trenurile Soarelui 2015.

Timp de trei luni, din 12 iunie pana la 15 septembrie, turistii vor avea la dispozitie peste 40 de trenuri care vor asigura legaturi din toata tara catre statiunile de la Marea Neagra si Delta Dunarii, transmite CFR intr-un comunicat.

Astfel, trenurile vor fi introduse in plus, treptat in circulatie, iar o parte dintre acestea vor avea ruta prelungita pana la Constanta/Mangalia si retur.

Ca noutate in acest sezon, pentru turistii din Craiova, legatura cu Constanta si retur va fi realizata cu un tren direct, iar pentru cei din Brasov, cu doua trenuri directe.

De asemenea, majoritatea trenurilor care sosesc din tara vor avea legaturi frecvente intre Constanta si statiuni.

Trenurile Soarelui sunt de tip InterRegio, unde pasagerii au acces la prize pentru a incarca bateria laptop-ului, a tabletei sau a telefonului mobil. Toate sunt dotate cu instalatii de climatizare, iar in trenurile de lung parcurs care pornesc de la Oradea si de la Arad, pasagerii pot lua micul dejun, pranzul sau cina la vagonul restaurant/bar.

Trenurile Litoral care circula fara opriri intermediare, intre Bucuresti Nord si Constanta, ajung la destinatie in aproximativ doua ore. Durata calatoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta Bucuresti - Constanta, este in medie de circa 2 ore si 20 minute, mai arata CFR.

Panica dupa ce un tren care mergea spre litoral a luat foc

Preturi

Pretul pentru o calatorie Bucuresti - Constanta, fara reduceri, este de 30,50 la tren R si de 62 lei la tren IR.

Un bilet dus-intors are 10% reducere din tariful de transport si costa 54,9 lei la tren R si 112,40 lei la tren IR, iar la cumpararea cu o anticipatie de peste 21 de zile reducerea este de 25% din tariful de transport.

Cu oferta Minigrup 2-5, reducerile acordate sunt de pana la 25%, chiar 30% la cumpararea online.

Conexiunea cu Delta Dunarii

Pentru a facilita accesul turistilor la Delta Dunarii, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta Bucuresti Nord - Tulcea si retur. De asemenea, in fiecare zi, cele 4 trenuri (2 dus/ 2 intors) din graficul zilnic vor continua sa circule intre Medgidia si Tulcea.

De la Bucuresti la Constanta si retur, pasagerii isi vor putea transporta zilnic si bicicleta in trenurile IR 1985, IR 1582, IR 1587, IR 1588. Tariful pentru transportul unei biciclete este de 10 lei la tren IR.

B.B.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#Trenurile Soarelui 2015, #CFR Trenurile Soarelui , #CFR