DSP a dat amenzi in cazul barbatului din Suceava, mort de Covid, scos de familie din sicriul sigilat pentru a fi privegheat

Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 13:19
4564 citiri
DSP a dat amenzi in cazul barbatului din Suceava, mort de Covid, scos de familie din sicriul sigilat pentru a fi privegheat
Foto: Arhiva Pixabay

Inspectori ai Directiei de Sanatate Publica (DSP) Suceava s-au deplasat de urgenta, marti, la Gura Humorului, insotiti de politisti si jandarmi, dupa ce s-a primit informatia ca un barbat confirmat cu Covid-19, care a murit in Spitalul Judetean de Urgenta "Sfantul Ioan cel Nou" Suceava, a fost scos de familie din sicriul sigilat pentru a fi privegheat dupa ritualul unei inmormantari normale.

Barbatul care a murit avea 41 de ani si provine dintr-o familie de etnie roma din Gura Humorului. Directoruil DSP, dr. Dinu Sadean, a declarat ca sotia celui decedat a ridicat luni corpul neinsufletit de la morga spitalului si si-a asumat prin semnatura ca va respecta toate regulile sanitare prevazute pentru inhumarea persoanelor care au fost infectate cu noul coronavirus, relateaza Monitorul de Suceava.

Pe certificatul de deces al barbatului scrae ca acesta a avut pneumonie Covid-19, insuficienta respiratorie severa si ca a murit in urma stopului cardio- respirator. Familia, insa, a sustinut ca omul a murit de cancer.

"L-au scos din sicriul sigilat, l-au imbracat, l-au pus in sicriu cu capac frigorific si au vrut sa-l ingroape joi. Dupa mare scandal, i-a convins politia sa-l inmormanteze astazi (marti - n.red.)", a spus Sadean, citat de publicatia din Suceava.

La inmormantare au participat aproximativ 100 de persoane din comunitatea de romi. Potrivit directorului DSP, rudele decedatului n-au vrut sub nici o forma sa recunoasca faptul ca au umblat la sicriu, insa judiciaristii ar fi demonstrat fara tagada ca asta a fost situatia.

Amenda de 10.000 de lei

Pentru ca lucrurile sa nu degenereze, la fata locului au fost mobilizati politisti de la actiuni speciale si jandarmi.

Pentru incalcarea regulilor sanitare sotia celui decedat a fost amendata de DSP cu 10.000 de lei, cu posibilitatea sa plateasca 5.000 de lei in 15 zile, iar politia i-a facut dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor, cercetarile urmand a fi continuate sub coordonarea unui procuror. Amenda ii va fi trimisa prin posta pentru ca a refuzat sa semneze procesul-verbal.

Pentru cinci rude care erau la priveghi DSP a dispus masura autoizolarii la domiciliu pentru 14 zile incepand de ieri si urmeaza a fi verificate de politie daca respecta dispozitia. Ancheta epidemiologica este continuata de DSP pentru a se stabili daca exista si alti contacti, mai relateaza Monitorul de Suceava.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#DSP Suceava, #DSP mort covid, #DSP amenda , #coronavirus