Studiu: Intr-un oras din Germania, care a fost focar de COVID, 40% dintre cei testati pozitiv nu mai au deloc anticorpi

Marti, 25 August 2020, ora 15:45
3689 citiri
Studiu: Intr-un oras din Germania, care a fost focar de COVID, 40% dintre cei testati pozitiv nu mai au deloc anticorpi
Foto Hepta.ro

Circa 6% dintre rezidentii unui oras german care a fost un focar timpuriu de coronavirus au anticorpi pentru COVID-19, in timp ce 40% dintre cei care anterior au fost testati pozitiv acum nu mai au deloc anticorpi, a anuntat marti Institutul german pentru boli infectioase Robert Koch, potrivit Reuters.

In orasul Bad Feilnbach, din sudul Germaniei, unul dintre primele focare de COVID-19 la inceputul epidemiei, au fost testate 2.153 de persoane intre 23 iunie si 4 iulie si s-au descoperit astfel de 2,6 ori mai multe infectari decat se stia anterior. In acest oras a fost nevoie de evacuarea unui camin de batrani in urma declansarii focarului.

Unele persoane infectate cu COVID-19 sunt asimptomatice ori au avut numai simptome usoare, asadar testele de anticorpi pot contribui la stabilirea adevaratei prevalente a bolii.

Studiul efectuat a relevat cea mai ridicata prevalenta a virusului in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani, circa 8%, a declarat la o conferinta de presa Claudia Santos-Hoevener, sefa de proiect in cadrul RKI. Din randul celor care au anticorpi, 14,5% nu au avut niciun simptom, in timp ce 40% dintre cei care anterior au fost testati pozitiv pentru noul coronavirus acum nu mai au deloc anticorpi.

Prevalenta bolii in orasul Bad Feilnbach este mai redusa fata de cea observata in urma unui studiu similar efectuat mai devreme in orasul Kupferzell, unde 7,7% dintre rezidenti aveau anticorpi, o posibila explicatie avansata de Claudia Santos-Hoevener pentru aceasta diferenta fiind faptul ca nivelul anticorpilor scade odata cu trecerea timpului.

Cercetarea face parte dintr-un studiu mai amplu pe care RKI il efectueaza in orase germane si institutul afirma ca doreste sa vada si alte rezultate inainte de a trage concluzii mai ample.

Spre deosebire de alte state europene, Germania a reusit sa mentina la un nivel relativ scazut numarul cazurilor de COVID-19 si al deceselor atribuite acestei boli, dar de la inceputul lunii iulie inregistreaza o crestere sustinuta a noilor contagieri, crestere care s-a accelerat in ultimele saptamani. Numarul noilor cazuri confirmate marti este de 1.278.

''Actualele evolutii trebuie luate in serios'', a avertizat la conferinta de presa epidemiologul din cadrul RKI Osamah Hamouda, adaugand ca regiunea din apropierea orasului Bad Feilnbach cunoaste o crestere a numarului contagierilor provocate de revenirea unor localnici din calatorii in strainatate.

Cum încearcă SUA să încurajeze Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. „Sperăm că acest lucru va juca un rol”
Cum încearcă SUA să încurajeze Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. „Sperăm că acest lucru va juca un rol”
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, lucru pe care Berlinul l-a exclus...
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
#covid, #Germania, #Anticorpi , #coronavirus