Stenogramele coruptiei de Sarbatori intr-o scoala de fite din Bucuresti: "Astea-s cadourile voastre? Atat va reprezinta?"

Vineri, 27 Decembrie 2013, ora 20:40
14217 citiri
Stenogramele coruptiei de Sarbatori intr-o scoala de fite din Bucuresti: "Astea-s cadourile voastre? Atat va reprezinta?"

Profesorii de la scoala Maria Rosetti din Bucuresti au organizat un sistem de strangere de cadouri si bani pentru personalul scolar. Ei obliga parintii sa cotizeze cu sume mari pentru Craciun si Paste.

"Astea-s cadourile voastre? Atat va reprezinta? Nu sunteti cartofi, nu sunteti oi, sa va invat!", tipa o profesoara la sedinta cu parintii dedicata strangerii dreptului, se arata in inregistrarea difuzata de Romania TV.

"La scoala 11, ei dau 100 de euro, de Craciun, Eu v-am intrebat: v-ati organizat?! Este in politica balcanica, romaneasca, de Sarbatori sa se ofere. Mi s-a spus ca aveti un buget de 50 de lei la 4 oameni. Cui dati aceste cadouri? Mi s-a spus: trei profesori si un director. Cealalta directoare are bube? Si copiii nu saluta doctorul, si femeile de serviciu?", se rasteste profesoara indignata la parintii care par ca nu vor sa de amai mult.

Unui parinte care spune ca mai mult de 2 milioane nu pot da, profesoara ii raspunde: "Foarte bine, astea va reprezinta". O mama se revolta si intreaba: "Ce, preferati sa iau porc, ca sa fie multumit fiecare bodiguard?". Profesoara arata si destinatia banilor. "Cei 50 de lei de la Mos duceti-i catre cele 7 sticle de bautura", spune ea.

O alta mama se intreaba de ce trebuie omenita si bibliotecara. "Dar bibliotecarei de ce?" "Pentru ca este in comunitate, doamna!", tipa profesoara care da exemple despre cum se da spaga civilizat acolo unde parintii inteleg situatia. "La clasa alaturata a dat o singura mamica din partea ei ca sa nu fie toate aceste discutii".

"Nu putem sa dam 5 milioane. Nu putem", insista o mama.

"Nu este problema mea! Pe mine nu ma incalzeste, nu primesc onoruri, nu ma muta de la tara nu mi se intampla nimic", urla profesoara. Ea ii invinovateste pe parinti si pe copii deopotriva: "Copiii vostri insa or sa fie niste copii saraci in suflet! Pentru ca le-am spus cat de important este sa ofere. Pai asta se intoarce la mine. Este bunatate, de suflet!".

In ultima interventie de fata cu toti parintii, profesoara ii atentioneaza pe acestia sa isi regandeasca atitudinea fata de spaga. "Urmatoarea miscare este de Paste. Va ganditi pana de Paste daca doriti sa va aliniati unui sistem romanesc, balcanic, de stat. Si eu am dat, copilul meu a costat 5 milioane, profesoara de dans a costat 5 milioane. Asta inseamna scoala de centru", le spune ea.

Ulterior, in clasa apare si sotul profesoarei. Aceasta ii spune plina de obida: "Mariane, nici cand aveam clasa de tigani nu aveam asa cadouri!". La randul lui, sotul ei ii face morala unui ultim parinte ramas in clasa.

"In momentul in care ti-ai insusit participarea intr-o scoala de fite, ai cumparat tot pachetul de acolo, mai mult sau mai putin oficial. Insusiti-va standardele de aicea, legate de tot ce inseamna, de la intrare in scoala, sarbatori si toate celelalte. Deci aici, in scoala asta si in scolile de fite, asa se pune problema".

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a declansat o ancheta.

A.V.

Citeste si:
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat, vineri, 3 decembrie, după o discuţie cu ministrul Finanţelor Publice, care a avut loc la Palatul Victoria, că bucureştenii vor plăti în...
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...