10 oameni cu toxiinfectie la Oradea, din cauza unei prajituri - o fetita a murit (Video)

Luni, 24 Mai 2010, ora 11:15
5757 citiri
10 oameni cu toxiinfectie la Oradea, din cauza unei prajituri - o fetita a murit (Video)

O fetita de 5 ani a murit luni din cauza unei toxiinfectii alimentare la Oradea, dupa ce a mancat dintr-o prajitura facuta in casa.

Fetita a inceput sa se simta rau sambata seara, imediat dupa ce a mancat din prajitura, ea fiind prima care a gustat, fiind internata ulterior la Spitalul de Penumoftiziologie si apoi la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Municipal din Oradea, unde a si decedat.

Alte 10 persoane din Bors, printre care inca un copil, au fost internate tot cu toxiinfectie alimentara, relateaza Realitatea TV. In prezent starea lor este stabila, o parte dintre ele fiind externate.

Prajitura din care au mancat membrii celor doua familii fusese facuta pentru o petrecere de ziua Sfintilor Constantin si Elena. Ea a fost trimisa la laborator, pentru analize. Se pare ca de vina au fost ouale folosite.

Mama fetitei cere ancheta

Mama fetitei decedate a cerut Ministerului Sanatatii sa declanseze o ancheta la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiu, acuzandu-i pe medici ca nu au intervenit la timp si i-au administrat un tratament gresit fetitei sale decedate luni dimineata, relateaza Mediafax.

Mama fetitei, Delia Scorte, si ea internata cu toxiinfectie alimentara, a declarat ca fetita isi revenise aproape complet, cand, duminica seara, starea ei s-a agravat.

"A intrat in frisoane puternice. Am alergat la medici, dar 20 de minute nu am gasit pe nimeni, iar in final a venit o asistenta. Avea temperatura 42 si i-a scazut foarte, foarte greu. Nu mai raspundea la comenzi, am asteptat trei ore ca sa scada temperatura, ceea ce nu s-a intamplat. Abia atunci au chemat ambulanta si au transferat-o la spitalul de copii (Spitalul Municipal Gavril Curteanu -n.r.)", a explicat femeia.

Medicii au internat-o pe fetita, care era in coma, la sectia de terapie intensiva, dar nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

"Cei de acolo mi-au spus ca a ajuns mult prea tarziu. Macar la 42 de grade sa o fi transferat!", a mai spus mama fetitei.

Aceasta ii acuza pe medicii Spitalului de Pneumoftiziologie ca nu au tratat-o pe fiica sa asa cum trebuie si ca au intervenit prea tarziu.

Mai mult, ea sustine ca pe durata spitalizarii fetitei nu i-au fost facute analize, iar medicii nu s-au interesat despre situatia sa. De asemenea, femeia sustine ca fetitei nu i-a fost administrat tratamentul corect.

"Am inteles ca a fost prea slab (antibioticul administrat -n.r) pentru infectia pe care o avea. Solicit si sprijinul Ministerului Sanatatii, sa se faca dreptate. Vreau sa aflu adevaratul motiv pentru care a decedat fetita, sa nu mai fie altcineva in starea asta. Daca medicii erau putin mai devotati nu se intampla asa ceva", a mai spus femeia.

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Oradea, Octavian Cuc, sustine ca medicii nu au nicio vina pentru ceea ce s-a intamplat si afirma ca fetei i s-a administrat tratamentul adecvat.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#fetita decedata toxiinfectie alimentara, #toxiinfectie alimentara Oradea, #toxiinfectie alimentara prajitura casa, #mama fetitei ancheta, #Delia Scorte Oradea ancheta , #deces