Regele deszapezirilor: Dorinel Umbrarescu, cele mai multe contracte

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 17:22
4019 citiri
Regele deszapezirilor: Dorinel Umbrarescu, cele mai multe contracte

Peste 40 de companii au contracte de deszapezire a drumurilor nationale si autostrazilor, incheiate cu CNADNR, cele mai multe fiind adjudecate de grupul UMB al lui Dorinel Umbrarescu, in zona Moldovei.

Potrivit datelor furnizate de CNADNR, drumurile nationale din cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Bucuresti sunt deszapezite de asocierea Gecor SRL - Tel Drum SA (Sectia Drumuri Nationale Bucuresti Sud), Dimar SRL (SDN Bucuresti Nord), Tel Drum SA (SDN Alexandria), asocierea Dimar SRL - Compania Romprest Service SA - SC Antrepriza Constructii Montaj Nr. 4 Bucuresti SA (SDN Targoviste), Romstrade (SDN Ploiesti) si asocierea Mecan Construct SA - Via Carpatia Consult SRL - Gecor RSL (SDN Buzau).

Drumurile nationale din cadrul DRDP Craiova sunt deszapezite de asocierea Tel Drum SA - Alexcor Trading SRL (SDN Ramnicu Valcea), Simarc SA (SDN Slatina) si Via Vita Constructii SRL (SDN Tr. Severin).

In cadrul DRDP Brasov, titularii contractelor de deszapezire sunt asocierea Vectra Service SRL - Euro Strada SRL - Consal SRL (SDN Brasov), Vectra Service SRL - Contran SRL (SDN Sibiu, inclusiv Centura Sibiu), Salubriserv SA Targu Mures (SDN Targu Mures), asocierea Grup Arcons SA - Compania Romprest Service SA (SDN Miercurea Ciuc si SDN Sfantu Gheorghe).

In cadrul DRDP Cluj, contractele de deszapezire a drumurilor nationale au fost atribuite firmelor Diferit SRL (SDN Cluj), Selina SRL (SDN Bistrita si SDN Oradea) si Ritorsa SRL (SDN Alba).

Drumurile nationale din subordinea DRDP Iasi au fost adjudecate, in cea mai mare parte, de asocierea Spedition UMB - Tehnostrade (SDN Bacau, SDN Focsani, SDN Iasi), cele doua firme apartinand lui Dorinel Umbrarescu avand alte trei contracte in asociere cu societatile italiene Baldassini - Tognozzi - Pontelo Construczioni Generali SPA. Celelalte drumuri nationale din Moldova sunt deszapezite de Florconstruct SRL (SDN Campulung Moldovenesc), PA&CO International (SDN Piatra Neamt) si Transporuri Auto SA (SDN Suceava).

In cadrul DRDP Constanta, cele mai multe drumuri nationale sunt deszapezite de Teloxim Con SRL (Sectia Drumuri Nationale Braila, SDN Slobozia, SDN Tulcea, SDN Fetesti si SDN Constanta), iar cele din cadrul Sectiei Drumuri Nationale Calarasi de Delta ACM 93 SRL.

Drumurile Nationale din subordinea DRDP Timisoara sunt deszapezite de Selina SRL (SDN Arad), Offcie Construct SRL (SDN Caransebes), asocierea Corporate management Solution SRL - XS Sud Company SRL (SDN Orsova), CCCF Drumuri si Poduri Timisoara SRL - Gecor SRL (SDN Timisoara) si asocierea Pas Trans Company - Construct Mod SRL - Magyar Kozut KHT (SDN Deva).

In situatia in care anumite contracte sunt reziliate, activitatea de deszapezire va fi asigurata in regie proprie de CNADNR, cu utilaje proprii si inchiriate, a precizat conducerea companiei. Pentru atribuirea contractelor de intretinere pe timpul acestei ierni, au fost organizate licitatii, insa, in situatiile in care nu s-au prezentat oferte sau acestea au fost neconforme, CNADNR a aplicat procedura de negociere directa, pentru incheierea unor contracte pe perioada scurta, de 50 de zile. Fara a preciza care au fost aceste contracte, conducerea CNADNR ne-a declarat ca aceasta a fost o masura provizorie, luata astfel incat, pana la lansarea unor noi proceduri de atribuire, sa nu ramanem niciun sector de drum fara contract de deszapezire.

Valoarea totala a contractelor de deszapezire se ridica la circa 250 de milioane de lei, cu 15% mai mica fata de iarna trecuta.

In situatia in care anumite contracte sunt reziliate, activitatea de deszapezire va fi asigurata in regie proprie de CNADNR, cu utilaje proprii si inchiriate, a precizat conducerea companiei. Pentru atribuirea contractelor de intretinere pe timpul acestei ierni, au fost organizate licitatii, insa, in situatiile in care nu s-au prezentat oferte sau acestea au fost neconforme, CNADNR a aplicat procedura de negociere directa, pentru incheierea unor contracte pe perioada scurta, de 50 de zile.

Fara a preciza care au fost aceste contracte, conducerea CNADNR ne-a declarat ca aceasta a fost o masura provizorie, luata astfel incat, pana la lansarea unor noi proceduri de atribuire, sa nu ramana niciun sector de drum fara contract de deszapezire.

Valoarea totala a contractelor de deszapezire se ridica la circa 250 de milioane de lei, cu 15% mai mica fata de iarna trecuta.

Lista contractelor pentru autostrazi:

A1 Arad - Timisoara, inclusiv centurile de autrostrada ale celor doua orase: asocierea CCCF Drumuri si Poduri Timisoara SRL - Gecor SRL;

A1 Centura Sibiu: asocierea Vectra Service SRL - Contran SRL;

A1 Bucuresti - Pitesti: SC Trustul de Autostrazi Drumuri si Poduri Arges SRL;

A2 Bucuresti - Lehliu: Romstrade SRL;

A2 Lehliu - Cernavoda: Selina Constructii SRL;

A2 Cernavoda - Constanta: asocierea Astaldi SPA - Max Boegl Romania;

A3 Bucuresti - Ploiesti: PA&CO International;

A3 Campia Turzii - Gilau: asocierea Pastrans SRL - Bimet SRL;

A4 Centura Constanta: asocierea Astaldi SPA - Max Boegl Romania.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Dorinel Umbrarescu rege deszapezire, #contracte CNADNR Dorinel Umbrarescu, #contracte drumuri regele asfaltului , #deszapezire