Fiica primarului din Pitesti a fost retinuta

Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 19:48
7914 citiri
Fiica primarului din Pitesti a fost retinuta
Foto: Realitatea TV

Fiica primarului din Pitesti, Tudor Pendiuc (PSD), a fost retinuta, joi seara, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Emanuela Elena Pendiuc ar fi implicata in dosarul in care tatal sau este cercetat pentru coruptie, intr-un caz privind contracte de transport public, in care mita ar consta inclusiv intr-un apartament de lux, in care in prezent ar locui tanara, potrivit B1 TV.

Ea a fost dusa la sediul DNA, de unde a iesit cu catuse la maini. Ema Pendiuc urmeaza sa fie prezentata in fata instantei cu propunere de arestare preventiva.

Edilul social-democrat a fost audiat joi la DNA, dupa ce procurorii au facut perchezitii la Primaria Pitesti, la sediile unor firme si la domiciliile unor persoane implicate in acest dosar.

Primarul din Pitesti, implicat intr-un dosar de coruptie: Mita, un apartament de lux (Video)

Potrivit economica.net, Tudor Pendiuc ar fi primit, cu titlu de mita, o importanta suma, dar si apartamente in Bucuresti, respectiv in complexul rezidential 'Quadra Place', situat pe str. Fabricii nr.47. Fiica primarului Pendiuc ar fi, in acest moment, detinatoarea unui apartament in acest complex rezidential.

Dosarul, in care procurorii au calculat un prejudiciu de un milion de euro, vizeaza asocierea intre compania SC Publitrans 2000 SA, detinuta de Consiliul Local Pitesti, si doua firme, prin care s-a facut achizitionarea a 80 de autobuze, scrie Mediafax.

Potrivit procurorilor, Primaria Pitesti si primarul Tudor Pendiuc ar fi sustinut si realizat o asociere intre SC Publitrans 2000 SA si firmele SC CNCD SA si SC Girexim Universal SA pentru modernizarea transportului public.

Perchezitii la Primaria Pitesti si la sediile unor firme, intr-un dosar coruptie (Video)

SC Publitrans SA se obliga sa puna la dispozitie baza materiala, respectiv cladiri si terenuri, dar si personal calificat, iar cele doua firme ar fi urmat sa puna la dispozitie 80 de autobuze pentru transport public detinute in proprietate, fapt prevazut si in caietul de sarcini. Firmele insa nu detineau autobuzele, care au fost achizitionate ulterior.

Pentru a aproba incheierea si derularea contractului primarul Tudor Pendiuc ar fi primit de la administratorul celor doua firme bani si bunuri, inclusiv o locuinta intr-un cartier rezidential din Capitala, arata surse judiciare. In plus, cele doua firme au primit de-a lungul timpului inca 50 de milioane de lei subventii pentru transportul public.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#fiica primar Pitesti retinuta, #fiica primar Pitesti DNA , #DNA