Ordonanta cu dedicatie pentru Carabulea. Stenograme cu Laura Chitoiu: Sa-i linisteasca si pe aia

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 09:54
5062 citiri
Ordonanta cu dedicatie pentru Carabulea. Stenograme cu Laura Chitoiu: Sa-i linisteasca si pe aia
Foto: Evenimentul Zilei

Noi interceptari au fost facute publice in dosarul Carpatica, in care sunt implicate, printre altii, Laura Chitoiu, sotia ministrului de Finante, si Marian Mirzac, membru in conducerea Sutoritatii de Supraveghera Financiara (ASF).

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in acuza pe cei doi ca si-ar fi folosit influenta pentru a modifica legea privind modul in care functioneaza ASF, in beneficiul milionarului sibian Ilie Carabulea, care controleaza Grupul Carpatica, potrivit Stirile TVR.

Dezvaluiri din dosarul Carpatica: Ordonanta de urgenta cu dedicatie pentru Ilie Carabulea?

Din convorbirile interceptate se sugereaza ca ei au fost ajutati de ministrul de Finante si de Dan Radu Rusanu, presedintele ASF. Laura Chitoiu, sef al Directiei Avizari din cadrul ASF, si Mirzac ar fi promovat o ordonanta de urgenta, initiata apoi de Daniel Chitoiu, prin care vicepresedintele ASF sa fie inlaturat si inlocuit cu o persoana agreata.

"CHITOIU LAURA: Auzi, ai mai aflat ceva? Ai mai vorbit cu domnu presedinte (referire la Rusanu Dan Radu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara) cand s-a intors?

MIRZAC MARIAN: Ma, da. Am vrut sa te sun, dar nu stiam daca e bine sa te sun. Da, am vorbit cu el. A fost acolo, a semnat s-a plecat mai departe, la Justitie, sa ia avizu si sa... ma rog, totu-i in regula pana acuma si mi-a mai zis o chestie care mi s-a parut destul de interesanta si bine facuta: faptul ca au trimis deja, in acelasi timp, si adresa catre Comisia Europeana in care au scris ce masuri au intreprins..

CHITOIU LAURA: Ihi-ihi! Ca sa-i linisteasca si pe aia.

MIRZAC MARIAN: Evident. Una, ca sa-i linisteasca si pe-aia si doi: ca sa creeze deja o stare ca 'Trebuie facuta ca uite le-am scris la aia ca am facut-o. Nu mai ne jucam de-a alba-neagra, ca daca le-am spus la aia c-am facut-o si iara o frecati pe-aicea si o ametiti, iese mult mai urat decat a iesit pana acuma!' stii?

CHITOIU LAURA: Ihi. A, o idee buna, cine-o fi avut ideea?

MIRZAC MARIAN: Da. Uite... de la cine, dar s-ar putea sa fi plecat chiar de la Dan (referire la Chitoiu Daniel, ministru al Finantelor Publice), ca probabil el e initiatorul".

Stenograme halucinante in cazul sotiei lui Chitoiu: Dobitoaca aia nu ma-ntreaba nimic, ca o trosnesc imediat

In continuare, Laura Chitoiu cere asigurari ca amendamentul este exact asa cum a fost "comandat". Mirzac o linisteste, spunandu-i ca ordonanta este asa cum trebuie.

"CHITOIU LAURA:... auzi, dar tu n-ai vazut modelu, nu? N-ai vazut cum a iesit.

MIRZAC MARIAN: Cum arata? Nu, dar io l-am...

CHITOIU LAURA: Ihi. Adica a ramas cu 10 ani, cu astea sau a mai lucrat pe el?

MIRZAC MARIAN: Pai nu... si-a zis 'Domne, este fix toate cerintele pe care mi le-au cerut ei' Deci e clar."

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Ilie Carbulea ordonanta, #stenograme ordonanta Carabulea, #interceptari ordonanta Carabulea , #DNA