Procurorul Tomita Neagu, retinut de DNA dupa ce a primit mita o excursie in Las Vegas

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 21:45
2295 citiri
Procurorul Tomita Neagu, retinut de DNA dupa ce a primit mita o excursie in Las Vegas
Foto: luju.ro

Fostul prim-procuror de la Parchetul Cornetu Tomita Neagu, in prezent procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, a fost retinut de DNA pentru luare de mita in forma continuata, dupa ce ar fi primit un teren, un sejur in Las Vegas si Beverly Hill si un televizor.

"Procurorii din cadrul Directiei Naionale Anticoruptie efectueaza acte de urmarire penala fata de inculpatul Tomita Ionut Neagu, fost prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu, in prezent procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, pentru luare de mita in forma continuata (trei acte materiale).

In aceeasi cauza, se efectueaza acte de urmarire penala si fata de invinuitii Olimpia Neagu, sotia procurorului, Ovidiu Szasz si Adrian Richartt Zamfirachi, avocat suspendat la Baroul Bucuresti, pentru complicitate la luare de mita", informeaza DNA.

In aprilie 2009, Tomita Neagu a pretins si primit, de la un denuntator, prin intermediul lui Adrian Richartt Zamfirachi si Ovidiu Szasz, un teren situat in comuna Jilava din judetul Ilfov, teren care a fost achitat cu suma de 170.000 euro de denuntator.

In schimb, la Parchetul condus de prim procurorul Neagu Tomita Ionut urma sa fie solutionat favorabil un dosar format in urma unei plangeri depuse de denuntator. Formalitatile de achizitionare a terenului care a revenit sotilor Neagu s-au realizat cu sprijinul lui Ovidiu Szasz, in calitate de imputernicit al vanzatorului.

Sejur la Beverly Hills si Las Vegas - mita pentru procuror si sotia sa

De asemenea, in perioada ianuarie-februarie 2010, Neagu a acceptat si primit, de la acelasi denuntator, prin aceeasi intermediari, cu titlu de mita, contravaloarea cheltuielilor (transport, cazare, cheltuieli personale) de aproximativ 10.000 de dolari, ocazionate de un sejur petrecut de inculpat si de sotia acestuia, Olimpia Neagu, in SUA, la Las Vegas si Beverly Hills.

In cursul lunii februarie 2010, Tomita Neagu a primit de la denuntator si un televizor in valoare de 8.300 lei. Remiterea acestor foloase conditionau solutionarea dosarelor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu in care era cercetat denuntatorul, intr-un mod favorabil acestuia.

Avand in vedere calitatea de magistrat a inculpatului Tomita Ionut Neagu, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat masura retinerii si a arestarii preventive a acestuia.

Vineri, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, urmand sa fie prezentat la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Fata de invinuitii Olimpia Neagu, Ovidiu Szasz si Adrian Richartt Zamfirachi, procurorii au dispus masura obligarii de a nu parasi tara pentru 30 de zile.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#procuror retinut DNA, #procuror Tribunal Bucuresti mita, #Tomita Neagu retinut DNA, #Tomita Neagu arestare , #DNA