Drumul National atat de prost incat ambulantele il ocolesc

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 14:56
3689 citiri
Drumul National atat de prost incat ambulantele il ocolesc
Foto: Arhiva Ziare.com

Un drum national din Romania se afla intr-o stare atat de proasta incat ambulantele il ocolesc, de teama ca pacientii pe care ii transporta sa nu fie pusi in pericol.

Este vorba despre artera ce leaga orasul Stei de Oradea, plina de gropi si denivelari. Din cauza zdruncinaturilor, bolnavii risca sa ajunga la spital intr-o stare mai grava decat cea in care se aflau cand au fost preluati de acasa, transmite Digi 24.

Asadar, medicii de la Spitalul Judetean Oradea sunt nevoiti sa cheme elicopterele SMURD pentru urgente. De exemplu, marti au fost transportati la spital pe calea aerului doi pacienti, chiar daca distanta este de sub 100 de kilometri.

"Primul caz este un barbat de aproximativ 60 de ani, in soc hipovolemic, din cauza unei hemoragii digestive, care nu prea putea astepta transferul pe cale terestra avand in vedere si distantele si conditiile de drum, si al doilea caz, la care acum zboara elicopterul, este un barbat de 59 de ani resuscitat, in stare foarte grava, care vine de la spitalul din Stei", a declarat medicul SMURD Beres Zsolt.

Romania, tara contrastelor: Din ce in ce mai multe masini, drumuri tot mai proaste

Cei doi pacienti au fost preluati din Stei, respectiv Beirus, insa, in mod normal, ei ar fi trebuit sa fie transportati cu ambulanta. Echipajul a preferat insa sa evite deplasarea pe Drumul National 76, un cosmar pentru orice sofer.

"Este un drum dificil si pentru pacient, pentru ca sunt foarte multe gropi, se scutura, mai ales daca e cu politrauma ar fi greu pentru acel pacient. De asemenea, este greu de condus pe aceasta ruta", a declarat purtatorul de cuvant al Ambulantei Bihor, medicul Emil Botcau.

Situatia a intrat si in atentia directorului Companiei de Drumuri si Autostrazi. "Este de neimaginat ca, in 2015, un drum national sa arate ca DN76", a precizat seful CNADNR Narcis Neaga.

DN 76 a intrat in reparatii, pe fonduri europene, in anul 2010, iar lucrarile ar fi trebuit finalizate pana in 2013. Artera nu a fost insa reparata, pentru ca firmele de constructie fie au intrat in faliment, fie au pierdut contractele. Autoritatile romane mai pot repara acest drum pe bani de la UE doar in 2015.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#drum ambulante, #drum prost ambulante , #drumuri