De ziua lor, copiii pot vizita gratuit muzeele bucurestene

Sambata, 31 Mai 2008, ora 18:14
1014 citiri
De ziua lor, copiii pot vizita gratuit muzeele bucurestene

Duminica, de Ziua Internationala a Copilului, Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I" organizeaza intre orele 10.00 si 16.00, programul "Domnite si Cavaleri".

La eveniment sunt invitati sa participe copii cu varste intre 6 si 14 ani. Acesta va cuprinde un tur al salilor Sectiei de istorie militara medievala in cadrul carora se va crea o lume imaginara a domnitelor, cavalerilor, castelelor si armurilor.

Intrarea copiiilor in Muzeul Militar National va fi libera, iar participantii vor primi diplome si premii.

De altfel, copiii vor putea vizita gratuit duminica mai multe muzee, care au pregatit programe speciale, cu expozitii, targuri si ateliere de creatie.

Muzeul Taranului Roman a deschis inca de sambata Targul de 1 iunie, unde copiii pot face schimburi de jucarii si se pot delecta cu placinte, prajituri si vata pe bat. Mesterii veniti la muzeu cu aceasta ocazie le vor arata copiilor cum sa faca hartie manuala sau jucarii din lut la cuptor.

La Muzeul Antipa va fi vernisata duminica, de la ora 10.00, expozitia "Zooart", ce cuprinde aproximativ 60 de lucrari, selectate din cele peste 400 pe care copiii le-au realizat in cadrul seriei de ateliere cu acelasi nume.

Muzeul Satului gazduieste, de asemenea, o expozitie dedicata Zilei Copilului, intitulata "Paradisul copilariei. Satul" si semnata de pictorita Andreea Vladut. Vernisajul acestei expozitii va avea loc duminica, de la ora 13.00, la gospodaria Bancu, din muzeu, intr-o veche sura de secol XIX.

Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) verniseaza duminica, de la ora 12.00, expozitia" Bijuterii de familie", care cuprinde lucrarile realizate de copii si parinti in cadrul unor ateliere organizate de muzeu.

Muzeul National al Literaturii organizeaza un targ de carte pentru copii, la care va participa cantareata Margareta Paslaru.

Si la Teatrul "Ion Creanga" copiii vor beneficia duminica de intrare gratuita, in limita locurilor disponibile, la spectacolul "Samanta Vrajita", realizat in maniera Commediei Dell'Arte in regia lui Mihai Manolescu.

Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri, că şaisprezece copii ucraineni care fuseseră "transferaţi cu forţa în Rusia" au fost "reuniţi cu familiile lor", după ce...
Descoperire macabră în curtea Spitalului din Vaslui. 13 schelete, găsite în timpul unor săpături
Descoperire macabră în curtea Spitalului din Vaslui. 13 schelete, găsite în timpul unor săpături
Stupoare la Vaslui, în curtea spitalului nr. 2. În timpul efectuării unor săpături pentru realizarea unor lucrări de excavare, au fost descoperite mai multe schelete umane. Au fost...
#muzeu, #copii, #intrare libera, #teatru , #frauda