Doina Cornea se simte mai bine

Sambata, 13 Septembrie 2008, ora 13:03
1149 citiri
Doina Cornea se simte mai bine

Starea de sanatate a Doinei Cornea este "usor ameliorata", potrivit medicilor care o trateaza la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, unde fosta disidenta anticomunista a fost internata inca de miercuri seara.

Directorul medical al unitatii spitalicesti, Radu Stan, a declarat sambata, pentru NewsIn, ca Doina Cornea a fost consultata in cursul diminetii de specialisti neurologi si neurochirurgi si ca acestia au constatat ca evolutia bolii este "usor ameliorata".

"Pacienta este constienta, coerenta. Specialistii au decis ca nu se impune un transfer sau o interventie chirurgicala. Deocamdata o tinem sub observatie in rezerva de la Sectia de Terapie Intensiva si asteptam sa vedem cum evolueaza in urmatoarele 7-10 zile", a mai afirmat Stan.

Acesta a spus ca Doina Cornea se alimenteaza si chiar glumeste din cand in cand. Medicii considera ca accidentul vascular cerebral s-a datorat unui puseu de hipertensiune. Doina Cornea a avut si o pareza faciala, insa aceasta s-a vindecat, momentan pacienta de 79 de ani neputand sa isi miste mana si piciorul drept.

Doina Cornea este o figura marcanta a Revolutiei din Decembrie 1989, membru fondator al Grupului pentru Dialog Social, a Aliantei Civice si a Fundatiei Culturale Memoria.

Ea a difuzat, intre 1982 si 1989, 31 de texte si proteste prin intermediul radioului "Europa Libera", in care denunta opresiunea comunista, iar in 1983 a fost demisa de la Universitatea din Cluj-Napoca si supusa unor anchete, interogatorii si batai.

Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul Judeţean Târgu-Jiu anunţă, miercuri, 24 aprilie, că numărul de paturi în secţiile de Chirurgie a fost redus pentru reabilitarea energetică a Secţiei Chirurgie Generală 1 şi a...
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Un accident în care au fost implicate o ambulanță și un tramvai a avut loc miercuri, 24 aprilie, în București. Ambulanța transporta un pacient de la spitalul din Călărași la spitalul...
#Doinea Cornea, #spital, #bolnava , #frauda