Ziare.com

Dosarul "frauda la referendum": O noua plangere - zeci de oameni audiati

Joi, 21 August 2014, ora 15:19

   

Dosarul "frauda la referendum": O noua plangere - zeci de oameni audiati
Peste 130 de persoane - locuitori din comuna brasoveana Voila, dar si turisti - vor fi audiate in dosarul care vizeaza frauda la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, din vara lui 2012.

Dosarul vizeaza mai multi membri ai sectiei de votare din localitatea brasoveana, care sunt cercetati pentru frauda la referendum, relateaza Digi 24.

In vara lui 2012, peste 130 de persoane au votat, la Voila, pe liste suplimentare. Unul dintre votanti, un cetatean din judetul Iasi, a depus o plangere la parchetul din Fagaras, acuzand ca membrii comisiei de votare din Voila au comis mai multe fraude si au permis ca anumite persoane sa voteze de mai multe ori.

Anchetatori verifica daca denuntul se confirma, iar procurorul de caz a trimis citatii pentru toate persoanele care au votat pe listele suplimentare la referendum.

Dosarul referendumului: Inculpati condamnati definitiv la inchisoare si voturi anulate

Oamenii vor fi audiati ca martori in dosar.

Dosarul referendumului: Sapte inculpati vor sa munceasca in folosul comunitatii
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1903 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu-i adevărat! Să n-am parte de Liviu și Victor!!!

.

 

Oamenii vor fi audiati cu Biblia pe masa ??

:)))Avem cateva chestii UNICAT in lume !!

 

Pentru amatorii de denunturi penale:

ART. 268 Noul Cod Penal:
Inducerea in eroare a organelor judiciare
(1) Sesizarea penală, făcută prin denunt sau plangere, cu privire la existenta unei fapte prevăzute de legea penală ori in legătură cu săvarsirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscand că aceasta este nereală, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, in scopul de a dovedi existenta unei fapte prevăzute de legea penală ori săvarsirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.
(3) Nu se pedepseste persoana care a săvarsit inducerea in eroare a organelor judiciare, dacă declară, inainte de retinerea, arestarea sau de punerea in miscare a actiunii penale impotriva celui fată de care s-a făcut denuntul sau plangerea ori s-au produs probele, că denuntul, plangerea sau probele sunt nereale.

 

să nu spună cineva că

denunțul nu a fost aprobat de ticălosul hăhăială, care vrea să ne atragă din nou atenția de la cele normale.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor