Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

O retea care fura materiale de la ArcelorMittal Galati a fost anihilata

Joi, 24 Iulie 2008, ora 14:29
1798 citiri
O retea care fura materiale de la ArcelorMittal Galati a fost anihilata

Politistii galateni si procurorii au anihilat o retea formata din 60 de persoane - angajati ai combinatului ArcelorMittal Galati, agenti de paza si firme locale - care furau materiale neferoase din unitatea siderurgica si le vindeau unor cetateni din judetul Teleorman.

Politistii au anuntat, joi, ca gruparea infractionala era formata din 60 de persoane: fosti si actuali salariati ai companiei ArcelorMittal Galati, agenti ai firmei care asigura paza combinatului si persoane din afara unitatii, care aveau legaturi cu cei mentionati, transmite corespondentul NewsIn.

Liderii gruparii erau administratori ai unor societati comerciale din municipiul Galati. Reteaua fura materiale neferoase din combinat, precum aluminiu, cupru, feroaliaje, produse finite si piese industriale folosite in procesul de productie. Marfa era scoasa de pe platforma combinatului cu masini particulare si de serviciu, fie ale companiei siderurgice, fie ale firmei de paza, si vanduta unor persoane din judetul Teleorman.

"Beneficiind de complicitatea agentilor de paza, materialele erau scoase din perimetrul combinatului la bordul unor masini de serviciu sau particulare, pentru a fi apoi vandute unor cetateni din comuna Buzescu, judetul Teleorman", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie, subcomisarul Cristina Tatulici.

Gruparea a fost monitorizata timp de un an de zile, din iunie 2007 pana in iulie 2008, in cadrul unei actiuni cu numele de cod "BKO-VIDRA". In aceasta perioada, politistii au efectuat 22 de constatari flagrante. "Asupra persoanelor depistate s-au gasit materiale neferoase si sume importante de bani, care au fost ridicate in vederea confiscarii", a precizat subcomisarul Cristina Tatulici. Miercuri, oamenii legii au realizat 15 descinderi atat la domiciliile unor membri ai gruparii, cat si la alte adrese. In timpul perchezitiilor au fost gasite in jur de 300 de kilograme de feroaliaje, mai multe bunuri din categoria neferoaselor, sase baxuri cu aproximativ 3.000 pachete de tigari marca "More" si "Ronson", precum si arme albe.

Tot miercuri, zece persoane au fost retinute pe baza de ordonanta, pentru comiterea infractiunilor de furt calificat si complicitate la furt calificat. In urma audierilor, patru persoane au fost arestate preventiv pentru 29 zile.

Este vorba de Marius Dan Palade, administrator la o societate comerciala din Galati, Robert Virgil Trasca, lacatus mecanic in combinatul siderurgic galatean, Romeo Vizitiu, fost angajat ArcelorMittal Galati, si Valentin Samson, fara ocupatie.

Ceilalti sase sunt cercetati in stare de libertate. Pana la aceasta data, politistii galateni au inceput urmarirea penala impotriva a 50 din cei 60 de membri ai gruparii, pentru furt calificat, complicitate la furt calificat si tainuire. Cercetarile continua pentru prinderea tuturor membrilor grupului infractional.

Politistii au declarat ca, in ultimele 12 luni, gruparea a cauzat un prejudiciu de peste 1 milion de lei companiei siderurgice ArcelorMittal Galati, 80% din aceasta valoare fiind recuperata. Membrii grupului si-au insusit 60.000 de lei in urma vanzarii materialelor neferoase furate din combinat.

Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#retea, #organizat, #arcelormittal galati , #frauda