Romania la granita dintre cutremure

Joi, 08 Mai 2008, ora 07:31
4336 citiri
Romania la granita dintre cutremure

Mai multe cutremure de pamant s-au produs miercuri in apropierea granitelor Romaniei, cel mai puternic, de 5,2 grade pe scara Richter, fiind inregistrat in sudul Ucrainei. Cutremurul a avut loc la o adancime de 40 km, fiind resimtit si in localitati din estul Romaniei, intensitatea acestuia pe teritoriul romanesc fiind mult mai mica, de doua-trei grade pe scara Mercalli, informeaza Ziua.

La ora 11.01, un alt seism, cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter, a fost inregistrat in Republica Moldova. Conform specialistilor in seismologie, acesta a fost un cutremur neobisnuit pentru Moldova, epicentrul fiind undeva in Marea Neagra, in nordul Turciei. La Chisinau intensitatea lui a fost de 3-4 grade scara Richter.

Un alt cutremur, de 4,8 grade Richter, a fost resimtit in districtele Dobrici si Silistra, din sud-estul Bulgariei, carui epicentru a fost la 620 de kilometri de capitala Sofia.

In timp ce vecinii Romaniei au fost pe rand surprinsi de cutremure, Romania a scapat de vreunul. Ultimul cutremur produs in Vrancea, zona cea mai afectata din Romania, a fost pe 3 mai 2008 si a avut 3,1 grade Richter, iar cel mai recent de intensitate mare - pe 24 aprilie, avand 4,7 grade Richter.

O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
Sportiva română de origine cubaneză Amanda Zuaznabar-Torres s-a clasat pe locul 7 la cat. 63 kg, vineri, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb (Croaţia). Amanda Zuaznabar-Torres a...
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Mai mulți bani pentru cei mai săraci dintre români, din 2025. De la 1 ianuarie anul viitor, niciun român nu va încasa un venit mai mic de 500 de euro net („în mână"), adică 2.500 de lei,...
#Ucraina, #cutremur, #Romania, #Bulgaria, #Republica Moldova, #scara Richter, #scara Mercalli , #frauda