Tadici si Basescu s-au imbratisat la Cotroceni

Joi, 21 Februarie 2008, ora 12:15
5201 citiri
Tadici si Basescu s-au imbratisat la Cotroceni

La doar cateva zile dupa declararea independentei Kosovo si dupa anuntul Bucurestiului de nerecunoastere a acestui act, presedintele Serbiei, Boris Tadici, vine in Romania. Sa fi iertat sarbii politica externa de pana acum a tarii noastre? Vor uita ei oare ca Romania a permis survolul avioanelor NATO, ca si vecina Bulgaria? Au reparat oficialii romani greselile din trecut prin refuzul de a recunoaste provincia Kosovo ca stat independent?

In plus, presedintele Basescu a anuntat inchiderea biroului diplomatic de la Pristina. In acelasi timp, Bucurestiul si-a asumat angajamentul de a participa cu 175 de jandarmi si politisti la forta de ordine a UE mobilizata in Kosovo.

Surprinzator sau nu, Traian Basescu s-a implicat indirect si in recenta campanie electorala a proeuropeanului Boris Tadici. Invitat intr-o vizita de lucru la Belgrad cu numai cinci zile inainte de scrutinul prezidential, Basescu i-a incurajat pe sarbi sa aleaga varianta europeana si, implicit, pe Tadici.

Serbia a declarat proclamarea independentei "un act flagrant si unilateral de secesiune a unei parti din teritoriul Republicii Serbia, un act nul si neavenit". I s-au alaturat Romania si, implicit Rusia - care nu pare a inghiti politica externa a tarii noastre, pe fondul relatiilor diplomatice incordate.

Seful statului sarb se va intalni cu presedintele Traian Basescu, cu premierul Calin Popescu Tariceanu si cu presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

Presedintele Serbiei a sosit, joi, in jurul orei 11.30, la Bucuresti. El a fost intampinat de presedintele Traian Basescu in curtea Palatului Cotroceni. Dupa ce s-au imbratisat si au trecut in revista Grada de Onoare, pe care Tadici a salutat-o in limba romana cu formula de salut "Buna ziua!", cei doi sefi de stat, au intrat in Palat pentru convorbiri tete-a-tete.

Acestea vor fi urmate de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor doua delegatii oficiale. La ora 12.45 cei doi sefi de stat vor sustine declaratii de presa.

Vizita la Bucuresti este, practic, prima iesire a lui Tadici dupa evenimentele de duminica de la Pristina.

Cu câte medalii s-a întors România de la Campionatul European de box
Cu câte medalii s-a întors România de la Campionatul European de box
Pugilista română Lăcrămioara Perijoc a câştigat medalia de argint la categoria 54 kg, sâmbătă, la Campionatele Europene de box de la Belgrad, după ce a fost învinsă la puncte (5-0) în...
Papa Francisc, așteptat la Veneția într-o vizită-fulger. Este prima sa deplasare în afara Romei în ultimele șapte luni
Papa Francisc, așteptat la Veneția într-o vizită-fulger. Este prima sa deplasare în afara Romei în ultimele șapte luni
Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, este aşteptat, duminică, 28 aprilie, la Veneţia pentru o vizită fulger, prima sa deplasare în afara Romei în ultimele şapte luni, din cauza stării...
#Kosovo, #Serbia, #Romania, #vizita, #tadic , #frauda