Zeci de mii de articole pirotehnice, confiscate de politisti

Joi, 11 Decembrie 2008, ora 16:37
636 citiri
Zeci de mii de articole pirotehnice, confiscate de politisti
Foto: Atpm.com

Politistii au confiscat in ultima perioda zeci de mii de articole pirotehnice si au sanctionat contraventional zeci de persoane pentru incalcarea legii privind regimul materiilor explozive.

Politistii au efectuat peste o mie de controale in cadrul actiunii "Foc de artificii" declansata pe 15 noiembrie pentru a verifica daca dispozitiile legii privind regimul materiilor explozive este respectat.

Au participat mai mult de 1.300 de politisti si s-au constatat 32 de infractiuni, 31 de persoane fiind cercetate penal pentru incalcarea legii, anunta centrul Politiei Romane Infotrafic.

Au fost confiscate peste 50.000 de bucati articole pirotehnice din clasa I si peste 4.500 de bucati de articole pirotehnice din clasa a II-a - aproximativ 1.400 kg. de obiecte pirotehnice. Politistii au dat 8 avertismente si au aplicat 23 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 25.220 de lei.

Intr-un complex comercial din Ilfov, un barbat in varsta de 30 de ani a detinut si a comercializat ilegal 1.120 de kilograme de articole pirotehnice din clasa I, el fiind sanctionat contraventional

La Targu-Jiu, in judetul Gorj, pe 5 decembrie a fost identificata o femeie care detinea ilegal 432 de bucati de articole pirotehnice clasa a II-a. Femeii i s-a intocmit dosar penal.

In cadrul unui control efectuat in zona Urziceni Gara, in orasul Urziceni din judetul Ialomita au fost gasite in posesia unui barbat 1.200 de articole pirotehnice din clasa a II-a. Barbatului in varsta de 29 de ani I s-a intocmit dosar penal.

Potrivit legii, comercializarea de catre persoanele fizice a obiectelor artizanale si de distractie pe baza amestecurilor pirotehnice din clasele II - IV, T.1, T.2, precum si a artificiilor din categoria "obiecte zburatoare luminoase" si a pocnitorilor din clasa I este interzisa.

Persoanele juridice autorizate in conditiile legii pot folosi aceste obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice numai in interes propriu si numai in locurile autorizate.

De asemenea, persoanelor fizice li se interzice confectionarea, detinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice alta operatiune cu obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice din categoriile sus mentionate.

Obiectele artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice ce pot fi comercializate de catre persoanele juridice autorizate catre populatie, din clasa I, trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute in Sectiunea II, art. 5, din Hotararea Guvernului 536/2002, pentru aprobarea Normelor tehnice privind operatiile cu materii explozive.

In aceasta clasa I sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distractie foarte mici, de tipul artificiilor, cu o masa maxima de amestec pirotehnic de trei grame (de exemplu: Stelute, Lumanari scanteietoare, Jerbe cu scantei, Minifacle, Minisori, Inele de foc, Sateliti).

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#articole pirotehnice confiscate , #frauda