Spitalul CFR Cluj-Napoca, care a luat foc duminica, nu avea autorizatie de securitate pentru incendiu. Unitatea medicala fusese amendata anul trecut

Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 11:48

   

Spitalul CFR Cluj-Napoca, care a luat foc duminica, nu avea autorizatie de securitate pentru incendiu. Unitatea medicala fusese amendata anul trecut
Spitalul CFR Cluj-Napoca, unde duminica a avut loc un incendiu, nu a solicitat si nu a obtinut autorizatia de securitate la incendiu. In urma celor constatate, spitalul a primit o sanctiune contraventionala de 50.000 lei.

Duminica, la ora 6.43, ISU Cluj a fost alertat prin apelul unic 112 pentru a interveni la un incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca. A intervenit Detasamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu 2 autospeciale cu apa si spuma, o autospeciala de lucru la inaltime si o ambulanta de terapie intensiva mobila SMURD, scrie Mediafax.

Incendiul s-a manifestat la in toaleta de la etajul 1 al sectiei de boli interne. A ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente. La sosirea pompierilor militari incendiul era stins. S-a actionat pentru asigurarea masurilor suplimentare privind prevenirea reaprinderii si evacuarea fumului.

A fost inundat cu fum etajul 1 al copului interne al spitalului.Trei pacienti au fost evacuati iar alti pacienti au fost relocati in saloane. In urma incendiului a rezultat arderea corpului de iluminat si degradarea zugravelii din grupul sanitar. Echipajul ISU Cluj s-a retras in unitate la ora 7.50.

CITESTE SI: UPDATE FOTO Incendiu la Spitalul CFR din Cluj. Trei pacienti dintr-un salon au fost evacuatiIn urma ultimului control executat de catre ISU Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic C. F. Cluj-Napoca, s-a constatat faptul ca, desi au fost emise doua avize de securitate la incendiu, in 2009 - aviz pentru modernizarea sectiei ORL si oftamologie - extindere in regim D+P+M, recompartimentari, reorganizari, si in 2015 aviz pentru modernizare bloc operator si sectie ATI in sectia chirurgie, institutia nu a solicitat si obtinut autorizatia de securitate la incendiu aferente celor doua avize.

La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, in urma controlului, a fost intocmit un plan propriu de masuri care cuprindea si obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu. Pana in momentul de fata, nu s-a depus solicitare la ISU Cluj in acest sens.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2069 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Pauperovici
rank 1
In urma celor constatate
altii mai civilizati ar fi bagat buldozerul si-ar fi ridicat un spital ca la civilizati.
insa de unde nu-i, nici D-zeu nu cere.
o populatie ceausizata n-are nevoie decat de ceausisme.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor