Minerii nu mai vin la Bucuresti: Il cheama pe ministrul Economiei in Valea Jiului

Joi, 08 Martie 2012, ora 17:35
2150 citiri
Minerii nu mai vin la Bucuresti: Il cheama pe ministrul Economiei in Valea Jiului
Foto: Arhiva

Reprezentantii minerilor care protesteaza in aceste zile la Petrosani spun ca nu vor sa vina inca o data la Bucuresti pentru discutii cu oficialii guvernamentali si il cheama la Petrosani pe ministrul Economiei, Lucian Bode, pentru negocieri.

Surse guvernamentale au declarat ca ministrul Economiei, Lucian Bode, a invitat vineri la Bucuresti o delegatie a minerilor din Valea Jiului pentru noi discutii, dupa ce miercuri a avut loc o intalnire similara la sediul ministerului, care s-a finalizat fara niciun rezultat.

"Nu ne vom duce maine (vineri - n.r.) din nou la Bucuresti pentru ca am fost ieri (miercuri - n.r.) si ne-am intors fara niciun rezultat. Avem nervii intinsi la maximum si vrem sa discutam in Valea Jiului", a afirmat Laszlo Domokos, liderul sindical de la mina Paroseni.

Minerii vin spre Bucuresti - jandarmii au blocat Defileul Jiului

Miercuri, o delegatie a liderilor sindicali din Valea Jiului a discutat pe tema revendicarilor salariale cu conducerea Ministerului Economiei. La discutii a participat si ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi. Intalnirea s-a finalizat fara niciun rezultat, desi a durat pana la ora 23.00.

Peste 4.000 de mineri s-au strans joi la Petrosani si au pornit in mars de la sediul Companieie Nationale a Huilei (CNH) spre iesirea din municipiu. Cand au ajuns la iesirea din localitate, au blocat DN 66, in zona podului peste raul Jiu, unde au fost prezenti numerosi jandarmi, care au blocat accesul pe pod.

Liderii sindicali le-au cerut minerilor sa protesteze pasnic si sa nu iasa din Petrosani.

In cursul diminetii de joi, mineri de la toate cele sapte exploatari din Valea Jiului s-au strans in curtea Companiei Nationale a Huilei (CNH), iar in jurul orei 10.00 au pornit in mars spre iesirea din Petrosani.

Liderul sindical de la mina Lonea, Tiberiu Cozma, le-a spus minerilor ca joi dimineata i-au transmis premierului o adresa in care ii explicau situatia de la CNH Petrosani si faptul ca majorarea sporului de pericol in subteran era prevazuta intr-un act aditional semnat de administratie, sindicate si angajati.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#mineri ministrul Economiei, #mineri Lucian Bode, #Bode Valea Jiului , #minerit