Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Protest in fata CNH: Zeci de mineri concediati isi cer banii

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 22:34
1289 citiri
Protest in fata CNH: Zeci de mineri concediati isi cer banii
Foto: Ziare.com/Marius Mitrache

Cel putin 40 de mineri disponibilizati s-au adunat vineri seara in fata Companiei Huilei de la Petrosani, pentru a protesta. Oamenii sunt nemultumiti ca nu si-au primit banii pe cea de a doua transa de disponibilizare si nici platile compensatorii.

Mai mult, ei se tem ca s-ar putea sa se pacaleasca, dupa ce fiecare urma sa semnze un act din care reiesea ca renunta la cea de a doua transa de bani.

Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca, la intalnirea pe care au avut-o cu directorul CNH Petrosani, Constantin Jujan, acesta i-ar fi pus sa renunte la cea de a doua transa a platilor compensatorii promise la iesirea din sistem, pentru ca ar primi, la schimb, ajutoare de urgenta in aceeasi suma.

"A venit domnul director general la noi la mina (n.r. la Uricani) si ne-a pus niste hartii in fata pe care spunea sa le semnam, prin care sa renuntam la dreptul de a solicita si de a incasa de la CNH suma respectiva, reprezentand plata compensatorie, transa a doua. Noi nu am luat in calcul asa ceva si am hotarat sa venim aici, la Companie", a decalarat Sabin Firizoiu.

Unii dintre fostii mineri au semnat aceste declaratii, desi negocierea cu cei din conducerea CNH a fost una extrem de tensionata.

Protestatarii pretind ca ei nu au cerut pomeni, ci doar drepturile lor, si se tem ca nu vor mai primi ultima transa a salariilor compemsatorii, promise in scris la iesirea din sistem.

Guvernul a aprobat, in sedinta din data de 6 decembrie, acordarea de ajutoare de urgenta minerii disponibilizati de la exploatarile miniere Petrila, Paroseni si Uricani, care urmeaza sa-si inceteze activitatea, conform HG nr. 772/2011.

Sumele sunt alocate pe fondul lipsei banilor pentru platile compensatorii.

Potrivit Executivului, valoarea totala a ajutoarelor de urgenta se cifreaza la aproximativ 8 milioane de lei, iar numarul familiilor care vor beneficia de aceste ajutoare este de 900.

Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
#disponibilizati CNH, #mineri protest Petrosani , #minerit
Comentarii
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4
Dom'le Boc, da-le parale, ca au toti gatul uscat!