Perchezitii DNA la CJ Cluj: Uioreanu, vizat de acuzatii de luare de mita

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 08:54
7695 citiri
Perchezitii DNA la CJ Cluj: Uioreanu, vizat de acuzatii de luare de mita
Foto: Arhiva

Mai multe perchezitii au loc, miercuri dimineata, la sediul Consiliului Judetean Cluj.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie transmit, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca la CJ Cluj exista suspiciuni de luare de mita.

Potrivit documentului, vizate de ancheta sunt "persoane cu functie de conducere de la nivelul autoritatilor locale", care sunt suspectate de infractiuni de coruptie, comise in perioada 2013 - 2014.

Vicepresedintele CJ Cluj, Ioan Oleleu, a confirmat pentru Monitorul de Cluj faptul ca procurorii DNA au descins la sediul institutiei pe care o reprezinta si ca au sigilat mai multe birouri.

"Procurorii DNA intr-adevar se afla la sediul Consiliului Judetean, au fost sigilate trei birouri. Eu sunt la birou, am o sedinta de consiliu judetean de condus dupa amiaza", a declarat Oleleu, fara a preciza insa despre ce birouri este vorba.

Directorul Directiei de Dezvoltare si Investitii din cadrul Consilului Judetean Cluj, Mariana Ratiu, a fost adusa de procurorii DNA la sediul institutiei. Biroul Marianei Ratiu este unul dintre cele pe care procurorii anticoruptie le-au sigilat in cursul diminetii, transmite Stiri de Cluj.

In total, au fost efectuate 11 perchezitii la sediile unor societati comerciale, institutii publice si la domiciliile unor persoane de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Anchetatorii ridica la aceasta ora mai multe documente oficiale de la sediul institutiilor. Documentele vor fi duse la DNA pentru a fi analizate.

Horea Uioreanu, vizat de ancheta

Potrivit unor surse citate de televiziunile de stiri, vizat de ancheta ar fi si presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, dar si omul de afaceri clujean Ioan Bene. Totodata, vizat de ancheta ar fi si consilierul judetean Ioan Petrean, care este si profesor universitar, dar si fosta sotie a presedintelui CJ Cluj, Elena Uioreanu.

Realitatea TV transmite ca printre locurile vizate de perchezitii se numara si domiciliul lui Horea Uioreanu, Aeroportul din Cluj-Napoca si sediul Facultatii de Constructii din Cluj-Napoca.

Perchezitii DNA la Primaria Capitalei - suspiciuni de coruptie

Horea Uioreanu a confirmat pentru B1 TV perchezitiile de la domiciliul sau, spunand ca "sunt niste verificari de rutina". Cei 4 procurori care au mers acasa la Uioreanu cautau mai multe documente si informatii din laptopurile pe care presedintele CJ Cluj le avea acasa.

Potrivit Antena 3, Horea Uioreanu a fost ridicat de procurori si dus mai intai la Consiliul Judetean, de unde ar urma sa fie dus la audieri la sediul DNA Cluj. Acesta este suspectat ca ar fi acordat preferential contracte unor societati comerciale.

Procurorii DNA beneficiaza de sprijinul ofiterilor SRI in aceasta ancheta.

Potrivit declaratiei de avere de anul trecut, Horea Uioreanu are ai multe case, terenuri si bani din fonduri de pensie sau asigurare de viata. Potrivit veniturilor declarate anul trecut, in 2012, Uioreanu a castigat cu circa 100.000 de lei mai putin decat in 2011.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#perchezitii CJ Cluj, #mita DNA CJ Cluj, #Consiliul Judetean Cluj coruptie , #perchezitii