Blaga, despre mita de la Vama Siret: Garantat vor mai fi si alte cazuri

Duminica, 06 Februarie 2011, ora 09:21
3097 citiri
Blaga, despre mita de la Vama Siret: Garantat vor mai fi si alte cazuri
Foto: Adevarul

Fostul ministru de Interne Vasile Blaga a declarat, sambata, ca "garantat" vor fi si alte cazuri asemanatoare celui de la Vama Siret, adaugand ca nu poate da mai multe detalii in calitate de fost sef al MAI.

"Dumneavoastra credeti ca aceste lucruri au fost incepute acum, ca sa dam bine la Schengen. Nu pot sa va spun mai mult, ca am fost ministru de Interne. Dar va spun un singur lucru: daca unii spun ca au fost supravegheati din septembrie, cateva luni dureaza legendarea unei astfel de actiuni, deci au inceput cu multe luni inainte de septembrie.

Si o sa mai vedeti. Deci lucrurile astea nu se intampla pur si simplu de pe o zi pe alta, pentru ca, va dati seama, prinzi numai pestisorii daca te arunci" a spus Blaga, citat de Mediafax.

Intrebat daca este posibil sa apara si alte astfel de cazuri, precum cel de la Vama Siret, Vasile Blaga a raspuns: "Garantat da".

In ceea ce priveste aderarea Romaniei la Schengen, Vasile Blaga a spus ca tara "sta foarte bine" din acest punct de vedere si trebuie sa aiba un tratament egal cu al celorlalte state.

"Romania, din acest punct de vedere, sta foarte bine. Va spun asta pentru ca avem tehnica de ultima ora care functioneaza. Dupa ce noi am fost evaluati pe diferite frontiere, precum cea maritima, am fost considerati tara de buna practica pentru celelalte. Asta inseamna ca aveam cel mai performant sistem al momentului de la Marea Neagra", a afirmat Blaga.

Fostul ministru de Interne a spus ca statele care acum incearca sa dea lectii au cazut la reevaluarile Schengen pe diferite frontiere.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie fac cercetari penale fata de 59 de persoane intre care un comisar de politie de frontiera, lucratori de politie la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Siret-Suceava si lucratori vamali din cadrul Biroului Vamal Siret.

Mita la Vama Siret: Recursul la arestarea a 15 politisti, judecat luni

Toti au fost arestati, la cererea anchetatorilor, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti. Ulterior, avocatii inculpatilor au declarat recurs la deciziile de arestare preventiva.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Vasile Blaga vama Siret, #politisti vamesi arestati , #politie