Activisti Greenpeace, bruscati si retinuti de jandarmi in fata Guvernului

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 19:12
1605 citiri
Activisti Greenpeace, bruscati si retinuti de jandarmi in fata Guvernului
Foto: Arhiva

Organizatia Greenpeace Romania denunta intr-un comunicat de presa modul in care activistii sai care au protestat pasnic joi, in fata Palatului Victoria, au fost tratati de jandarmi.

"Desi Greenpeace este o organizatie care protesteaza pasnic de peste 40 de ani, peste tot in lume, activistii au fost astazi bruscati, retinuti de jandarmi si amenintati, in mod abuziv, ca vor fi dusi la Procuratura. Este inadmisibil ca, intr-o tara democratica, o organizatie pentru protectia mediului sa nu poata transmite un mesaj printr-un protest pasnic. Acestia au fost eliberati dupa aproximativ doua ore", se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com, in care se precizeaza ca activistii Greenpeace au solicitat premierului Victor Ponta sa renunte la construirea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda.

In comunicat se reaminteste faptul ca Guvernul Ponta are in plan continuarea construirii reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, desi aproape toti investitorii s-au retras din acest proiect, unii dintre acestia orientandu-se catre investitii in energie din surse regenerabile.

"In pofida faptului ca din ce in ce mai multe tari renunta la energia nucleara si se orienteaza spre adoptarea in totalitate a energiilor regenerabile, factorii de decizie din Romania se incapataneaza in imbratisarea acelorasi componente ale strategiei energetice, invechite deja de mult", a declarat Alexandru Riza, coordonator de campanii.

"Greenpeace solicita domnului prim-ministru Victor Ponta sa renunte la construirea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, urmand exemplul unor tari precum: Germania, Elvetia, Japonia, Italia, Lituania, Belgia care au decis sa nu mai construiasca noi reactoare nucleare.

De asemenea, solicitam primului-ministru sa se alature [R]evolutiei Energetice, alaturi de tari precum: Danemarca, Islanda, Scotia, care au stabilit termene pana la care sa foloseasca 100% energie regenerabila", adauga Alexandru Riza.

Recent, Greenpeace Romania a transmis aliantelor, partidelor si candidatilor independenti aflati in campania electorala, o lista de solicitari referitoare la includerea in programul de guvernare a anumitor obiective din domeniul energetic, printre care reducerea semnificativa a ponderii carbunelui in noua Strategie energetica nationala si completarea necesarului cu energie din surse regenerabile si stabilirea unui plan de renuntare la energia nucleara, pana in anul 2030.

Potrivit studiului [R]evolutia Energetica, este deja posibil ca Romania sa renunte treptat la energia nucleara pana in 2030 si ar putea folosi energie regenerabila in proportie de 84%, folosind tehnologia disponibila in prezent.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#protest Greenpeace guvern, #activisti Greenpeace jandarmi guvern , #proteste
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5