MS reorganizeaza directiile de sanatate publica: Dispar 84 de posturi de directori

Vineri, 28 Mai 2010, ora 12:16
2188 citiri
MS reorganizeaza directiile de sanatate publica: Dispar 84 de posturi de directori

Ministerul Sanatatii pune vineri in dezbatere publica proiectele actelor normative privind reducerea duratei de pregatire prin rezidentiat pentru unele specialitati si reorganizarea directiilor de sanatate publica.

Proiectul de reorganizare a directiilor de sanatate prevede ca mai multe posturi de directori sa dispara.

Ministerul Sanatatii va reorganiza structura directiilor de sanatate publica prin reducerea functiilor de conducere de la 5 la 3. Acest aspect inseamna eliminarea, din fiecare directie de sanatate publica, a doua posturi de directori adjuncti coordonatori, in total 84 functii de conducere la nivelul intregii tari.

Reorganizarea directiilor de sanatate publica presupune si reducerea unor posturi administrative, ocupate de functionari publici, si a functiilor de conducere, dar nu inseamna disponibilizarea medicilor sau a personalului medical practicant.

Cseke Attila, ministrul Sanatatii si-a exprimat nemultumirea privind activitatea directiilor de sanatate publica subliniind faptul ca eficienta acestora nu este corelata cu structura organizatorica ce vizeaza intre 67 si 326 de posturi ocupate.

Dupa analiza contractelor colective de munca, in urma carora acum daca s-ar efectua reduceri de personal ar trebui platite pana la 24 salarii compensatorii, oficialii ministerului vor decide restructurarea acestor unitati.

Durata rezidentiatului se reduce cu un an

Ministerul Sanatatii intentioneaza reducerea duratei de rezidentiat cu 1 an pentru 37 de specialitati, marea lor majoritate fiind specialitati medicale sau paraclinice, dupa cum se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Va fi redus rezidentiatul pentru Boli infectioase, dermatovenerologie, Expertiza medicala a capacitatii de munca, Endocrinologie, Pediatrie, Recuperare medicina fizica balneologie, Reumatologie, Anatomie patologica, Epidemiologie, Igiena etc. De asemenea, se propune reducerea cu 2 ani a duratei de pregatire pentru specialitatile Chirurgie cardiovasculara si Medicina sportiva. Masura este aprobata de catre rectorii universitatilor de medicina si farmacie.

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...