DNA: Bunurile din Vama Agigea, duse Asociatiei Surzilor de PDL-isti

Luni, 20 Iunie 2011, ora 15:46
2684 citiri
DNA: Bunurile din Vama Agigea, duse Asociatiei Surzilor de PDL-isti
Foto:Curentul

Referatul procurorilor DNA privind dosarul de coruptie din Portul Constanta Sud-Agigea arata ca bunurile date gratuit de stat Asociatiei Nationale a Surzilor au fost aduse acolo de reprezentanti ai PDL Constanta.

"Din demersurile Asociatiei Nationale a Surzilor a rezultat ca absolut toate bunurile aduse au fost aduse de reprezentanti ai PDL (...) Asociatia nu detine niciun document de atribuire a bunurilor", se arata in informatiile citate de Antena 3.

Senatorul PDL Mircea Banias, care a facut parte din aceasta Asociatie, a spus ca e vorba de o eroare a celor de la DNA si ca are documente pentru a demonstra atribuirea acestor bunuri.

"E o greseala in comunicatul DNA, eu am aceste documente. Le-am aratat celor de la DNA, le-am lasat si o copie (...)inventeaza multe cei de la DNA, au inventat si documentarea mea in dosarul Baklini"

El a mai povestit ca o parte a acestor bunuri au fost furate in 2010 din depozit, care a fost spart de hoti.

Gigi Chiru, presedintele PDL Constanta, a declarat: "nu am cunostinta ca membrii PDL sa fie implicati intr-un astfel de demers (...) fiecare membru PDL poate sa aiba si actiuni personale. Ca sa fie o actiune a PDL, trebuia sa fie o decizie a organizatiei judetene".

Absolut toti inculpatii, nesinceri

Tot in referatul DNA se spune ca toti inculpatii din acest dosar au dat declaratii nesincer.

"Absolut toti inculpatii care nu au uzat de dreptul de tacere au dat declaratii profund nesincere si explicatii neverosimile", se arata in referatul procurorilor.

ICCJ a decis, pe 25 mai, emiterea de mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele a 29 de persoane, dintre care unul in lipsa si pentru 28 de persoane retinute de procurori in dosarul Vamii Constanta, printre care fostul secretar general in MAI, Laurentiu Mironescu.

In acest dosar sunt cercetate in total 30 de persoane. Printre acestea se numara si senatorul PDL Mircea Banias, acuzat de trafic de influenta, aderare la un grup infractional organizat si instigare la delapidare.

Magistratii au emis pe numele suspectilor 29 de mandate de arestare, dintre care unul in lipsa. Cat despre senatorul PDL, el nu are voie sa paraseasca tara 30 de zile.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#bunuri vama Agigea PDL, #PDL surzi bunuri , #vama