Ampla actiune pe raza comunei Dornesti desfasurata de politistii din Radauti si Marginea

   

In ziua de 16.10.2019, intre orele 12:00 - 20:00, s-a organizat si desfasurat o actiune pentru prevenirea si combaterea infractiunilor si a altor fapte antisociale pe raza com.Dornesti.
La actiune au participat 22 de politisti din cadrul Politiei Municipiului Radauti si Sectiei 3 Politie Rurala Marginea, precum si politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice.

Actiunea a avut ca scop impunerea unui climat de siguranta rutiera in randul participantilor la trafic; combaterea si sanctionarea comportamentelor de natura sa pericliteze siguranta rutiera; dinamizarea masurilor de supraveghere si dirijare a traficului rutier, prin prezenta activa in zonele aglomerate; prevenirea actelor de tulburare a linistii publice si asigurarea unui climat de siguranta.

De asemenea, s-a urmarit probarea activitatii infractionale a unor persoane banuite de savarsirea de furturi din locuinte; identificarea persoanelor care transporta marfa, material lemnos sau alte produse fara documente de provenienta si aviz de insotire;

In zona centrala a comunei s-a actionat si pentru prevenirea furturilor din buzunare si din posete, prevenirea furturilor din autoturismele parcate in zona, depistarea celor care incearca sa valorifice bunuri provenite din infractiuni.

S-a verificat provenienta marfurilor la persoanele care desfasoara activitati de comert, urmarindu-se aplicarea prevederilor Legii 12/1990, a Legii 241/2005, Lg. 145/2014, HG 984/2005 si a Legii nr. 8/1996;

In cadrul actiunii au fost constatate 2 infractiuni, din care 1 de "conducerea unui vehicul fara permis de conducere", prev. de art. 335 alin. (1) din Codul penal si 1 de tentativa la "furt calificat" , fapta prev. si ped. de art. 32 alin. (1) raportat la art. 228 alin. (1), comb. cu art. 229 alin. (1) lit. d) si alin. (2) lit. b) din Codul Penal, cu aplicarea art. 33 si art. 41 alin (1) din Codul Penal.

In ambele cazuri, autorii au fost retinuti pe baza de ordonanta pe o durata de 24 ore.

De asemenea, au fost controlate 89 de autoturisme si au fost legitimate 109 persoane.

Au fost aplicate 32 de sanctiuni contraventionale in valoare de 20.155 lei si a fost retinut un permis de conducere.

Exemple:

La 16.10.2019, politistii din cadrul SPR3 Marginea au fost sesizati prin SNUAU 112 cu privire la comiterea unui furt pe raza comunei Dornesti.

Politistii s-au deplasat la locul indicat de apelant, unde l-au identificat pe Suun barbat de 58 ani, din com. Dornesti, iar in urma verificarilor efectuate, au stabilit ca in in jurul orei 08.50, persoana vatamata a auzit afara zgomote, respectiv cum cineva a batut in usa si geamurile locuintei. Nestiind ce se intampla, barbatul a verificat camerele de supraveghere, observand cum in curtea imobilului sau de domiciliu a patruns o persoana de sex masculin, iar din una dintre anexele locuintei a luat o scara, dupa care s-a indreptat catre locuinta, intrand in aceasta prin stablatul degradat ca urmare a producerii unui incendiu.

In urma masurilor operative intreprinse barbatul banuit de comiterea faptei a fost identificat ca fiind un tanar de 20 ani, din com. Marginea.

Pe parcursul cercetarilor s-a stabilit faptul ca acesta se afla in stare de recidiva, fiind condamnat anterior pentru savarsirea infractiunii de "talharie" si retinut la data de 05.10.2019 de catre Politia mun. Suceava, fata de el fiind dispusa anterior masura controlului judiciar de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Suceava pe o perioada de 60 zile in perioada 06.10.2019-04.12.2019.

In cauza s-a dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a suspectului, acesta fiind introdus in arestul IPJ Suceava.

S-a intocmit dosar penal privind "tentativa la infractiunea de furt calificat".
Joi, 17 Octombrie 2019, ora 10:46
Sursa: newsMe.ro

newsMe.ro
Cele mai citite stiri
Patronul de la "Painea de aur" a murit noaptea trecuta, dupa ce s-a infectat cu coronavirus
Gheorghe Lacatus a ajuns la spitalul sucevean in urma cu trei saptamani, pentru niste probleme ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor