Prezentarea adversarelor Romaniei din Fed Cup: cu cine vom avea noroc si pe cine trebuie sa evitam

Luni, 09 Februarie 2015, ora 21:43
4688 citiri
Prezentarea adversarelor Romaniei din Fed Cup: cu cine vom avea noroc si pe cine trebuie sa evitam
Foto: frt.ro

Echipa nationala a Romaniei isi va afla, marti de la ora 12:00, adversara din barajul pentru calificarea in Grupa Mondiala I a Fed Cup (primele opt echipe din lume). Tara noastra va fi repartizata in urna outsiderilor si isi cunoaste deja lista adversarilor probabili.

Cele patru adversare pe care le putem intalni sunt Australia, Canada, Italia si Polonia.

Un amanunt foarte important este si terenul pe care se va disputa confruntarea. Conform regulamentelor din Fed Cup, vom juca automat acasa cu Italia (ultima intalnire directa am disputat-o in deplasare), in timp ce in cazul celorlalte trei adversare terenul va fi stabilit prin tragere la sorti.

PREZENTAREA ADVERSARILOR POSIBILI:

AUSTRALIA

Australia este una dintre cele mai bune echipe din istoria Fed Cup. Natiunea de la Antipozi a castigat competitia de sapte ori, ultima data in 1974, fiind pe locul doi in topul celor mai multe titluri castigate.

In meciul din Grupa Mondiala I, Australia a fost invinsa de Germania cu 4-1. Singurul punct a fost adus de Jarmila Gajodosova, care a invins-o pe Angelique Kerber.

Componenta lotului: Samantha Stosur (25 WTA), Casey Dellacqua (35 WTA), Jarmila Gajdosova (54 WTA) si Olivia Rogowska (157 WTA)

CANADA

Canada are o singura participare in Grupa Mondiala I, cea de anul acesta, si pare cea mai facila adversara pe care tara noastra ar putea-o intalni.

Nord-americancele au pierdut cu 0-4 meciul cu Cehia din Grupa Mondiala I, insa Eugenie Bouchard nu a participat. Este posibil ca ocupanta locului 7 in clasamentul WTA sa se razgandeasca si sa vina la urmatoarele meciuri.

Componenta lotului: Sharon Fichman (134 WTA), Gabriela Dabrowski (185 WTA), Francoise Abanda (230 WTA) si Charlotte Robillard-Millette (814 WTA)

ITALIA

Italia este, de departe, cel mai dificil adversar pe care Romania l-ar putea intalni. Pe langa faptul ca toate jucatoarele fac parte din top 60 mondial, italiencele se mai mandresc si cu cel mai bun dublu din lume: Sara Errani si Roberta Vinci.

Peninsularele au fost invinse in Grupa Mondiala I de Franta, cu 2-3, desi au condus dupa prima zi cu 2-0.

Italia are patru titluri Fed Cup in palmares, toate in istoria recenta (2006, 2009, 2010 si 2013).

Componenta lotului: Sara Errani (13 WTA), Camila Giorgi (31 WTA), Roberta Vinci (40 WTA), Karin Knapp (53 WTA)

POLONIA

Polonia este un adversar in fata caruia tara noastra poate avea o buna sansa de a avansa in Grupa Mondiala I. Polonezele au fost invinse de Rusia cu 4-0, neavand practic nicio sansa.

Cea mai buna jucatoare a lor, Agnieszka Radwanska, se afla intr-o decadere abrupta in ultima perioada. Ea a fost invinsa clar de Simona Halep in semifinalele Turneului Campioanelor de anul trecut.

Cea mai buna performanta a polonezelor in Fed Cup dateaza din 1992, sferturile de finala.

Componenta lotului: Agnieszka Radwanska (8 WTA), Urszula Radwanska (135 WTA), Alicja Rosolska (1141 WTA), Klaudia Jans-Ignacik (in clasamentul de simplu nu e prezenta, ci doar la dublu, ocupand locul 46 WTA).

C.S.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#adversare Romania Fed Cup, #prezentare adversare Fed Cup , #Fed Cup