Visul pe care nici razboiul nu-l poate zdrobi: Povestea impresionanta a tenismenilor sirieni

Vineri, 04 Martie 2016, ora 09:00
2524 citiri
Visul pe care nici razboiul nu-l poate zdrobi: Povestea impresionanta a tenismenilor sirieni
Foto: captura Youtube

Razboiul are capacitatea de a distruge orice intalneste in cale si sa arunce o tara intreaga in colaps, insa exista si povesti impresionante, in care oameni fortati sa plece in exil isi continua visul.

O astfel de poveste le apartine si jucatorilor din echipa de Cupa Davis a Siriei, care continua sa-si reprezinte tara in ciuda impedimentelor evidente de care au parte, conform Punto de Break.

Centrul de tenis din orasul Aleppo, unul dintre cele mai importante din regiune, a fost complet ras de pe fata pamantului, dar patru jucatori sirieni fac eforturi supraumane pentru a-si reprezenta tara in competitiile internationale.

Este vorba despre Amer Naow, Bruno si Marc Abdelnour si Kareem Allaf. Chiar daca nu au rezultate impresionante in circuitul ATP, ei ies in evidenta cu povestile lor.

Marc Abdelnour este cel mai bun jucator sirian in ultimii trei ani, insa razboiul l-a determinat sa-si schimbe prioritatile.

"La inceputul crizei, am crezut ca totul se va incheia destul de rapid. Multi dintre noi credeau asta. Dar acum stim ca nu va fi un final in viitorul apropiat. Chiar poti simti disperarea oamenilor mai mult decat inainte. In Aleppo, de cele mai multe ori, nu au apa sau electricitate. Incerci sa eviti sa iesi afara si stai in locuri sigure, cum ar fi casa ta, dar nici aici nu esti in siguranta.

Casa ta s-ar putea prabusi in fiecare zi. A noastra inca rezista, dar poate fi distrusa maine. Toata lumea incearca sa plece de acolo", a relatat Marc Abdelnour.

El este insa un caz fericit. Are si pasaport canadian si a plecat alaturi de fratele sau pentru o viata noua, la Montreal. Se gandeste insa cu griji catre cei de acasa. "Ai nevoie de contacte in afara Siriei care te pot ajuta sa-ti construiesti o viata noua. In caz contrar, esti la mila altor tari", ofteaza Abdelnour.

Anul trecut, echipa Siriei a calatorit in Malaezia pentru a juca cu Cambodgia, Vietnam, Turkmenistan si Arabia Saudita, reusind si doua victorii. Echipa s-a salvat de la retrogradarea in Grupa Mondiala IV, iar acum se pregateste in exil, in Beirut.

"Pentru prima data, am simtit ca tara noastra se afla in mijlocul unui razboi. A fost o greutate pe inima noastra. Ne simteam emotionati, stiind prin ce trec oamenii de acasa. N-am avut pic de pregatire, dar am jucat cu inima", a mai spus Marc Abdelnour.

C.S.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#razboi Siria, #jucatori tenis Siria, #echipa tenis Siria , #stiri tenis