US Open 2014: O jucatoare din Romania a uimit pe toata lumea in America

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 19:32
9706 citiri
US Open 2014: O jucatoare din Romania a uimit pe toata lumea in America
Foto: NY Times

Dupa eliminarea Simonei Halep, o alta jucatoare din Romania a reusit sa impresioneze la US Open si a devenit obiect de studiu pentru specialistii tenisului.

Editia tiparita a cotidianului New York Times a publicat un amplu material despre Monica Niculescu. Sportiva clasata pe locul 68 in clasamentul WTA a reusit sa se evidentieze prin stilul de a lovi mingea.

New York Times a realizat o ancheta printre mai multi specialisti, iar acestia au spus la unison ca Monica Niculescu are "cea mai ciudata lovitura de forehand din tenis".

Chiar daca nu este puternica, lovitura lui Niculescu este extrem de imprevizibila si te poate surprinde in orice clipa, deoarece se asemeana cu un slice.

"Diferentele pot fi socante chiar si pentru cei mai buni jucatori", scrie publicatia americana, care prezinta un comentariu facut de Simona Halep.

"Este foarte confuz deoarece niciodata nu stii cum iti vine mingea. Cand loveste cu backhand-ul, joaca foarte rapid si foarte direct. Dar slice-ul sau este pur si simplu incredibil. Nu este usor ce face. Sa fiu sincera, am incercat la antrenamente, dar nu este usor sa fac precum ea. Este speciala, e o jucatoare grozava", a comentat Halep.

Cum a ajuns Niculescu sa fie jucatoarea cu cea mai imprevizibila lovitura din tenisul mondial? Totul i se "trage" din copilarie, cand lipsa unui antrenor a facut-o sa-si insuseasca lovituri eronate.

Pe masura ce a obtinut rezultate notabile in turneele de juniori, Niculescu si-a permis sa-si angajeze antrenori profesionisti. Acestia au incercat sa-i schimbe stilul de a juca, dar nu au reusit.

"Pentru un sezon am zis ca o sa incerc sa execut corect. Dar nu. Era in sangele meu. Ma simteam confortabil asa. Daca lovesc corect, simt ca pot pierde in fata oricui", explica Niculescu.

"Nu este chiar atat de diferit. Da, toata lumea este socata, dar este acelasi joc pana la urma", completeaza sportiva.

In plus, Niculescu admite ca stilul ciudat pe care il are a facut-o foarte populara in China.

"Toti chinezii ma iubeau acolo. Imi aduc aminte ca am fost la un eveniment pentru copii si ma rugau sa-i invat cum sa joace ca si mine. E incredibil, sa stiti. Da, la inceput eram putin rusinata, dar acum simt ca trebuie sa joace foarte bine ca sa ma bata", a conchis Niculescu.

In varsta de 26 de ani, Niculescu a ocupat cea mai buna pozitie in clasamentul WTA in 2012, locul 28.

Sportiva noastra a fost eliminata in turul doi de la US Open.

C.S.

Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#Monica Niculescu NY Times, #reportaj Niculescu NY Times , #tenis US Open