Ion Țiriac, prima reacție după suspendarea Simonei Halep: "În closet și-a schimbat sângele?"

Duminica, 17 Septembrie 2023, ora 14:46
12764 citiri
Ion Țiriac, prima reacție după suspendarea Simonei Halep: "În closet și-a schimbat sângele?"
Ion Tiriac FOTO DigiSport.ro

Ion Țiriac a avut critici atât la adresa celor de la ITIA, pentru faptul că au întârziat foarte mult un verdict și au suspendat-o provizoriu până să o declare vinovată, dar și la adresa celor din staff-ul Simonei, care i-au recomandat suplimentul contaminat.

"Decizia este utopică. Da, au fost greșeli care s-au făcut și de la început toată lumea din jurul ei trebuia întrebată, începând cu tăticul, mămica, cățelul, pisica, antrenor, fizioterapeut sau mental coach.

Nu era nimic înjositor să-i întrebi ce se întâmplă, ce a făcut. Că Simona Halep nu a luat voluntar îmi bag mâna în foc și acum. N-am comentat și n-o să comentez foarte mult, pentru că o treabă atât de sensibilă încât eu, în tot anul ăsta, am văzut-o o dată sau de două ori.

I-am pus mâna pe umăr și i-am zis că nu eu, ci toți suntem alături de ea, să aibă puțin curaj. Însă, cineva să-și bată joc de viață ei, de cariera uneia care a fost numărul unu... Este un pic cu semne de întrebare. Numărul unu!

Dacă, într-adevăr, era vineri negativă iar luni pozitivă, s-a întâmplat acest lucru în acele trei zile, cu acel scor aproape de neconceput... Eu pot să stau aici aproape câteva ore și să încep de la 1998.

(...) Eu sunt unul din cei 5-6 care au fost delegați să facem WADA în anii 90. Și cred că e un organism bun dacă se ține de treaba bună, logică și normală. Eu am fost cel care a spus 'chiar dacă un sportiv e ținut de trei cu gura deschisă și al patrulea îi bagă pe gât, e pozitiv!'.

Însă, ce argumente sunt? Revenind, despre ce vorbim aici? Despre n zile de tărăgănat. Cum să tărăgănezi viața unui om un an de zile? Ori ești netrebnic, nu știi despre ce e vorba și lași pe alții, ori dacă nu e ceva suspect, ghici ciupercă ce-i!

Am mai găsit ceva, o altă invenție - pașaportul biologic. Ea, în avionul care o ducea de la Alba la Neagra, în closet și-a schimbat sângele, sau ce a făcut? Dar e în regulă și aia. Dar de ce, în ziua în care au descoperit, nu i-au spus 'Stop! Ești suspect?'.

Și suspectul are voie să-și continue activitatea până când e declarat vinovat. Nu ești vinovat înainte să știi de ce. 'Ce fac cu viața mea?'.

Aici nu e vorba de jucat tenis, ci de viața unui individ care, la 13 ani, a hotărât, probabil împreună cu familia, iar apoi singură la 15, să aibă grijă singură de corpul ei, ca să poată juca tenis, și a avut dreptate, bravo! I-am dat curaj întotdeauna. Acum a ajuns în situația de azi", a spus Țiriac, conform digisport.ro.

Simona Halep a fost suspendată patru ani, dar poate ataca decizia la TAS.

Simona Halep, interzis la Roma. Italienii au făcut anunțul care o lasă pe româncă în afara jocului
Simona Halep, interzis la Roma. Italienii au făcut anunțul care o lasă pe româncă în afara jocului
Revenirea pe teren a Simonei Halep, după ridicarea suspendării pentru dopaj, se transformă încet-încet într-un fiasco. Simona Halep a apucat să joace un singur meci, cel de la Miami cu...
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
#Tiriac, #Simona Halep, #dopaj, #Tacere, #atitudine, #reactie, #critici , #stiri tenis