Planurile lui Piturca la echipa nationala

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 12:54
2315 citiri
Planurile lui Piturca la echipa nationala

Selectionerul Romaniei, Victor Piturca, a vorbit, luni, despre planurile pe care le are la echipa nationala.

Tehnicianul a inceput anuntand ca a convocat mai multi jucatori neobisnuiti cu "aerul" de la parima reprezentativa deoarece acestia au potential si pot creste mult in viitor.

"Am incercat sa aduc cat mai multi jucatori tineri pentru a vedea cum reactioneaza in astfel de jocuri. Vreau sa vad la lucru jucatori noi. Imi doresc sa avem castiguri din acest punct de vedere. Am chemat jucatori care au perspective frumoase si care, peste 2-3 ani, ar putea ajuta nationala sa se califice la turneul final din 2014. Ma gandesc la viitor", a spus Piturca in cadrul unei conferinte de presa.

Selectionerul a vorbit si despre amicalul cu Grecia, care este in acest moment in impas deoarece nu exista un stadion care sa-l gazduiasca. Piturca a dezvaluit ca a refuzat disputarea lui in Romania.

"Am inteles ca, pentru meciul cu Grecia, s-a gasit o locatie, in Austria, insa pana nu semnam documentele nu este nimic sigur. Sper sa se joace. Grecii voiau neaparat sa joace in Germania pentru ca acolo e comunitate mare de greci. Nu s-a putut in niciun chip. Probabil ca in Austria se poate, sper ca in seara asta sa avem un raspuns. Ei voiau sa vina in Romania, insa noi nu am vrut acest lucru. N-am vrut sa jucam meciul la noi ca sa auzim injuraturi din tribune. Nu se poate asa ceva. Noi am vrut sa jucam la ei, dar ne-au spus ca nu se poate", a mai spus Piturca

Ati putut urmari pe site-ul Ziare.com conferinta de presa sustinuta de Victor Piturca:

FINALUL CONFERINTEI DE PRESA.

- "Nu s-a rezolvat problema "tintarului" preliminariilor Mondialului din 2014. Probabil vom apela la FIFA"- Victor Piturca.

- "Suporterii sunt educati de presa. Prin ce se vorbeste la televizor, prin ce se scrie" - Victor Piturca.

- "Cu Mutu am discutat, isi dorea sa vina la nationala. El are o varsta, poate peste un an trebuie sa jucam fara el."- Victor Piturca.

- "Banel, daca stiam ca intra titular, il convocam. Torje a jucat la inceputul lunii, dupa care a fost rezerva. La el e invers, a stat pe banca la inceput si a intrat acum... a si marcat. El oricum face parte din lot si va reveni la nationala."- Victor Piturca.

- "Normal ca sunt interesat de rezultate in aceste amicale, dar este greu impotriva unor echipe ca Grecia si Belgia. Obiectivul nostru este altul pentru aceste partide. Am chemat jucatori care au perspective frumoase si care peste 2-3 ani ar putea ajuta nationala sa se califice la turneul final din 2014. Ma gandesc la viitor"- Victor Piturca.

- "Acum as vrea sa jucam cu Grecia si in Romania si in Afghanistan, oriunde numai sa se joace."- Victor Piturca.

- "In momentul asta nu pot sa spun ca nu ii voi chema pe Mutu sau Marica, jucatori foarte valorosi, daca nu vor juca 4-5 meciuri la echipa de club. Depinde."- Victor Piturca.

- "Daca presa o tine zile intregi cu scandaluri, cu DNA-ul, cu Mititelu, o sa se intample sa si injure pe stadion. Si se incurajeaza acest lucru deoarece presa scrie ca suporterul are voie sa faca orice daca plateste bilet. Asa se ajunge sa intre oameni pe stadion."- Victor Piturca.

- "90% problema meciului cu Grecia e rezolvata."- Victor Piturca.

- "Ar putea exista un alt adevrsar, am luat legatura si cu alte federatii. O alta echipa ar trebui studiata, ar fi doar cateva zile pentru aceasta munca. Eu sper sa se rezolve cu grecii, sa jucam impotriva lor. Ei voiau sa vina in Romania, insa noi nu am vrut acest lucru. N-am vrut sa jucam meciul la noi ca sa auzim injuraturi din tribune. Nu se poate asa ceva. Noi am vrut sa jucam la ei, dar ne-au spus ca nu se poate."- Victor Piturca.

- "Grecii voiau neaparat sa joace in Germania pentru ca acolo e comunitate mare de greci. Nu s-a putut in niciun chip. Probabil ca in Austria se poate, sper ca in seara asta sa avem un raspuns."- Victor Piturca.

- "Calitatile lui Marius Niculae nu se pliau pe aceste doua jocuri, de deplasare, insa el ramane un jucator bun, care este in atentia mea si va fi convocat in special la partidele de acasa"- Victor Piturca.

- "Vom juca in Belgia, e sigur. Ei au jucatori foarte valorosi, pot alinia chiar si doua echipe de aceeasi valoare pentru ca au multi fotbalisti care evolueaza constant la echipele de club." - Victor Piturca.

- "Am inteles ca, pentru meciul cu Grecia, s-a gasit o locatie, in Austria, insa pana nu semnam documentele nu este nimic sigur. Sper sa se joace." - Victor Piturca.

- "Mi-am propus ca la nationala sa vina numai jucatori care evolueaza in cel putin doua meciuri in luna premergatoare convocarii. De aceea am si renuntat la anumiti fotbalisti, Pantilimon, Mutu... era si Rat in aceeasi situatie, dar a jucat in weekend." - Victor Piturca.

- "Stiti lotul, am incercat sa aduc cat mai multi jucatori tineri pentru a vedea cum reactioneaza in astfel de jocuri. Vreau sa vad la lucru jucatori noi. Imi doresc sa avem castiguri din acest punct de vedere. Mi-as dori si ca rezultatele sa fie pe masura, insa va fi greu." - Victor Piturca.

A inceput conferinta de presa.

Iata jucatorii convocati de Piturca pentru cele doua meciuri, cu Belgia si Grecia:

Ciprian Anton Tatarusanu (FC Steaua Bucuresti), Silviu Lung (FC Astra Ploiesti), Cristian Balgradean (FC Dinamo Bucuresti) - portari

Srdjan Luchin (FC Dinamo Bucuresti), Marian Pleasca (CS Pandurii Lignitul Targu Jiu), Dorin Nicolai Goian (Glasgow Rangers FC), Marius Valerica Gaman (FC Astra Ploiesti), Vlad Iulian Chiriches (CS Pandurii Lignitul Targu Jiu), Paul Papp (Sporting Club Vaslui), Razvan Dinca Rat (FC Sahtior Donetk), Stefan Radu (SS Lazio) - fundasi

Gabriel Andrei Torje (Udinese Calcio), Dacian Varga (Kuban Krasnodar), Doru Mihai Pintilii (CS Pandurii Lignitul Targu Jiu), Ionut Neagu (FC Otelul Galati), Razvan Cocis (FC Rostov), Alexandru Bourceanu (FC Steaua Bucuresti), Costin Lazar (PAOK Salonic), Cristian Tanase (FC Steaua Bucuresti) - mijlocasi

Daniel George Niculae (AS Nancy-Lorraine), Alexandru Mihai Chipciu (FC Brasov), Ionut Costinel Mazilu (Arsenal Kiev), Bogdan Sorin Stancu (Orduspor Kulubu) - atacanti

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Piturca conferinta presa, #Victor Piturca selectioner Romania, #romania amicale belgia grecia , #nationala