Plagiatul lui Ponta: Cine i-a analizat teza de doctorat si cand aflam un verdict final

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 12:07
6048 citiri
Plagiatul lui Ponta: Cine i-a analizat teza de doctorat si cand aflam un verdict final

Lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta a fost analizata de trei profesori universitari, toti specialisti in drept international penal, insa niciunul nu e de la Universitatea Bucuresti. Raportul lor intra miercuri in discutia Consiliului de Etica de la Ministerul Educatiei.

"Comisia de specialitate (comisia tehnica ce a dat deja un verdict pe lucrarea lui Victor Ponta - n.red.) este formata din trei specialisti in drept international penal - doi din Bucuresti, niciunul de la Universitatea Bucuresti, insa, si unul de la Cluj", a precizat Gabriela Catana, purtator de cuvant al Consiliului National de Etica.

Ea a explicat ca, dupa ce aceasta comisie de specialitate isi formuleaza concluziile, acestea sunt discutate la nivelul Consiliului si apoi este intocmit un raport final, insa nu a putut preciza cand va fi facut acesta public.

"In cursul zilei de azi va avea loc aceasta discutie, nu va pot spune sigur daca vor reusi cu toate audierile si problemele de pe ordinea de zi sa finalizeze raportul. (...) Au fost situatii cand, in urma audierilor, au fost solicitate materiale suplimentare. (...) In general, intalnirile comisiei au durat minim 10 ore", a mai explicat oficialul.

Pe ordinea de zi de astazi a Consiliului se afla trei cazuri ce vizeaza persoane importante: cel al premierului Victor Ponta, cel al fostului ministru al Educatiei Ioan Mang si cel al procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi.

Sesizarea cu privire la plagiatul premierului Victor Ponta a fost depusa la Consiliul National de Etica la data de 21 iunie.

Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica (CNE) a decis ca teza de doctorat sustinuta in 2003 de Victor Ponta nu este plagiat si ca respecta cerintele academice din acea perioada, concluziile acestei comisii reprezentand doar o prima evaluare in cadrul demersului CNE in acest caz.

Intrebata ce se intampla daca raportul de miercuri va fi unul negativ pentru premier, Gabriela Catana a spus ca, ierarhic, o alta autoritate va decide ce raport va fi luat in considerare.

Citește și:
Nehammer şi Rutte au pus la cale soarta Schengen. La ce concluzie au ajuns privind România și Bulgaria
Nehammer şi Rutte au pus la cale soarta Schengen. La ce concluzie au ajuns privind România și Bulgaria
Cancelarul austriac Karl Nehammer l-a primit joi la Viena pe premierul olandez Mark Rutte, pentru a discuta despre migrație. Ambii politicieni s-au opus în decembrie aderării României şi...
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Victor Poanta nu merita increderea romanilor! Un trădator las!