Ponta, despre Posta Romana: Un loc in care s-au rezolvat problemele politice

Joi, 30 Mai 2013, ora 10:30
3497 citiri
Ponta, despre Posta Romana: Un loc in care s-au rezolvat problemele politice

Premierul Victor Ponta a enumerat, joi, motivele pentru care a esuat privatizarea Postei Romane, precizand ca aceasta companie de stat a servit intereselor unor oameni politici.

"E o situatie economica la nivel european extrem de complicata si celelalte companii europene nu mai sunt in situatia buna in care se aflau, e nevoie de o restructurare la Posta Romana, pentru ca a fost un loc in care s-au rezolvat probleme politice.

Cu cat exista mai multe miscari sociale in randul Postei, cu atat o sa plece investitorii. Oamenii trebuie sa intelega ca facem tot posibilul ca sa pastram locurile de munca, cu cat aratam ca e mai instabila Posta, cu atat vor veni mai putini", a declarat premierul, dupa prezentarea raportului de activitate pe anul 2012 al Consiliului Concurentei.

Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a anuntat, miercuri, ca Posta Romana se va privatiza in iunie 2014, dupa esecul inregistrat in aceasta saptamana, cand niciun investitor nu a cumparat caietul de sarcini.

In plus, incepand cu luna iulie 2013, vor fi concediati 4.458 de salariati.

Privatizarea Postei Romane, amanata pana in vara lui 2014

Intrebat ce va face Guvernul in legatura cu companiile de stat a caror privatizare a esuat, cum ar fi Oltchim, CFR Marfa si Posta Romana, prim-ministrul a raspuns ca ele trebuie sa devina capabile sa stea pe piciorele lor si sa nu mai traiasca doar cu subventii de la stat.

"Au rezistat pana in 2009, iar de atunci incoace au fost devalizate si umplute de datorii, iar asta nu face decat sa se mareasca bulgarele de zapada. Trebuie sa traiasca din propriile venituri si din propria activitate", a mentionat premierul.

Ponta: Seful ANRE sa nu ne mai dea sfaturi

Ponta i-a raspuns presedintelui ANRE, Niculae Havrilet, care a declarat ca Guvernul trebuie sa se preocupe de cresterea veniturilor, nu de pretul energiei.

"Toata lumea e mai buna la dat sfaturi, asa cum e presedintele ANRE. El trebuie sa-si faca treaba si sa ne dea sfaturi mai putine", a punctat premierul.

ANRE: Guvernul sa se preocupe de cresterea veniturilor, nu de pretul energiei

In alta ordine de idei, seful Guvernului a precizat ca legea parteneriatului public-privat va fi pusa in dezbatere in urmatoarea sedinta a Executivului, iar apoi va fi trimis in Parlament, avand in vedere ca a primit punctul de vedere al Comisiei Europene.

De asemenea, Ponta a salutat anuntul comisarului european Olli Rehn conform caruia Romania va iesi din procedura de deficit excesiv.

Comisar european: Romania poate iesi din procedura de deficit excesiv

"E o realizare pentru ca putem sa ne imprumutam mai ieftin si sa avem un mesaj pozitiv pentru investitori. Bineinteles ca tinem cont de recomandarile Comisiei Europene", a mai spus premierul.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...