Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA

Joi, 25 Septembrie 2008, ora 10:43
1718 citiri
Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA

Procurorii DNA l-au audiat joi pe deputatul PSD Viorel Hrebenciuc in dosarul in care acestia l-au pus sub invinuire pe Adrian Nastase pentru spalare de bani in legatura cu modul in care si-a finantat campania electorala pentru prezidentiale din 2004.

Potrivit unor surse judiciare, declaratia lui Hrebenciuc, chemat intrucat era liderul PSD Bacau la acel moment, a fost una foarte scurta, el explicand procurorilor ca nu a facut parte din staff-ul lui Adrian Nastase pentru alegerile prezidentiale din 2004, informeaza NewsIn.

Deputatul PSD a mai explicat procurorilor ca el a coordonat campania electorala pentru alegerile locale din 2004 si nu pentru prezidentiale, asa ca nu poate oferi detalii in legatura cu faptele pentru care este cercetat Nastase, potrivit acelorasi surse.

Mai mult, Hrebenciuc a spus, in fata anchetatorilor, ca la nivelul judetului Bacau, locul de unde provin firmele despre care procurorii au indicii ca l-au ajutat pe Nastase, singurele sarcini ale organizatiei conduse de el erau sa imparta materialele de campanie venite de la centru, fara sa-i intereseze sursa de finantare.

Reamintim ca senatorul PSD de Bacau, Catalin Mardare, fost prefect al judetului, a fost audiat, miercuri, de procurorii DNA, ca martor in dosarul in care fostul presedinte al PSD, Adrian Nastase, este acuzat de spalare de bani.

"Am dat o declaratie ca martor, nu pot sa va spun mai multe", a declarat la iesirea de la DNA, Catalin Mardare. Potrivit unor surse judiciare, Mardare a fost audiat in acest dosar in care procurorii ancheteaza modul in care Nastase si-a finantat campania electorala din 2004, intrucat, la acel moment, fostul prefect de Bacau era si presedinte executiv al organizatiei municipale a PSD.

De altfel, in acest dosar, procurorii au audiat-o, in urma cu aproximativ doua saptamani, si pe Rovana Plumb, fost responsabil financiar a campaniei din 2004. In aceeasi cauza, a mai fost audiat si trezorierul PSD, Aristide Roibu.

Fostul premier Adrian Nastase este cercetat intr-un dosar penal legat de finantarea campaniei electorale din 2004, insa acesta a declarat ca nu are nicio implicare intr-o eventuala frauda si considera ca este vorba mai degraba de un dosar politic.

Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
Bașcana Găgăuziei va fi judecată pentru că ar fi acceptat bani de la un "grup criminal organizat". Ea suține că dosarul e fabricat la ordinul Maiei Sandu
Bașcana Găgăuziei va fi judecată pentru că ar fi acceptat bani de la un "grup criminal organizat". Ea suține că dosarul e fabricat la ordinul Maiei Sandu
Procuratura Anticorupţie din Republica Moldova a anunţat miercuri că a finalizat urmărirea penală şi a trimis-o în judecată pe Evghenia Guţul, guvernatoarea Găgăuziei, pe motiv că ar fi...
#DNA, #Viorel Hrebenciuc, #Adrian Nastase, #dosar, #finantare, #campanie , #deputat
Comentarii