Unde a ajuns selecționerul care a obținut o victorie uriașă pe Arena Națională, la Euro 2020

Joi, 29 Februarie 2024, ora 16:19
1259 citiri
Unde a ajuns selecționerul care a obținut o victorie uriașă pe Arena Națională, la Euro 2020
Vladimir Petkovic Foto: Hepta.ro

Elveţianul Vladimir Petkovic a fost numit selecţioner al naţionalei Algeriei, în locul lui Djamel Belmadi, demis în luna ianuarie după eliminarea lamentabilă a "vulpilor deşertului" în primul tur al Cupei Africii pe Naţiuni (CAN), a anunţat joi Federaţia algeriană de fotbal (FAF), scrie AFP.

Vladimir Petkovic va sosi duminică la Alger, iar luni va susţine o conferinţă de presă, a indicat FAF într-un comunicat.

Tehnicianul de origine bosniacă era liber de la demiterea sa de către Girondins de Bordeaux, în februarie 2022, după un început dezastruos de sezon, la finalul căruia echipa a retrogradat în Ligue 2.

Anterior, Vladimir Petkovic, în vârstă de 60 de ani, a condus naţionala Elveţiei, remarcându-se mai ales prin eliminarea Franţei în optimile de finală ale EURO 2020, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Pentru a doua ediţie consecutivă, Algeria a fost eliminată de la CAN din primul tur, după înfrângerea în faţa modestei echipe a Mauritaniei (0-1).

Djamel Belmadi, 47 de ani, preluase în 2018 selecţionata, cu care a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni în 2019 în Egipt, fiind supranumit "ministrul fericirii" de către algerieni. Dar steaua lui a început să pălească după eliminarea precoce de la CAN 2022 şi ratarea calificării la Mondialul din 2022 din Qatar.

În cinci ani la cârma echipei naţionale, Belmadi a condus de pe bancă 64 de meciuri şi a obţinut 41 de victorii, 17 egaluri, având doar şase înfrângeri. Dar rezultatele slabe de la ultimele două ediţii ale CAN au fost fatale pentru fostul jucător de la PSG şi Olympique Marseille.

Algeria a început campania de calificare pentru Cupa Mondială 2026 cu două victorii în tot atâtea meciuri.

După două jocuri de pregătire, cu Bolivia şi Africa de Sud, în luna martie, Algeria va întâlni Guineea şi Uganda în iunie în preliminariile Mondialului 2026.

Ce-a avut de spus Rafael Nadal după ce a ”executat” un puști de 16 ani la ATP Madrid
Ce-a avut de spus Rafael Nadal după ce a ”executat” un puști de 16 ani la ATP Madrid
Tenismanul spaniol Rafael Nadal a explicat, joi, la Madrid, că după tot ce a trăit la Roland Garros vrea să fie competitiv şi nu să participe ''indiferent cum'' la turneul parizian de Mare...
Sorana Cîrstea, după victoria spectaculoasă de la Madrid: ”Prima oară e un pic dificil”
Sorana Cîrstea, după victoria spectaculoasă de la Madrid: ”Prima oară e un pic dificil”
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, joi, în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.679.965 de euro, după ce a învins-o pe...
#Vladimir Petkovic, #selectioner, #Euro 2020, #victorie , #stiri fotbal