Putin ii avertizeaza pe inamicii Rusiei

Sambata, 20 Decembrie 2008, ora 11:30
1828 citiri
Putin ii avertizeaza pe inamicii Rusiei

Premierul Vladimir Putin a avertizat vineri inamicii Rusiei sa nu incerce sa destabilizeze tara, care se confrunta cu o criza economica ce ia amploare, relateaza agentiile ruse de presa, citate de Reuters.

Putin nu a precizat cine ar putea reprezenta o amenintare pentru stabilitatea Rusiei. Dar in trecut, el a acuzat adesea serviciile de securitate occidentale ca incearca sa destabilizeze tara prin intermediul formatiunilor de opozitie al organizatiilor neguvernamentale.

"Orice tentative de a slabi si destabiliza Rusia, de a afecta interesele tarii vor fi impiedicate cu asprime", a declarat Putin, fost spion KGB, la o reuniune a serviciilor secrete si de securitate.

Putin, presedinte intre 2000 si 2008, a contribuit intr-o mare masuri la cresterea influentei serviciului federal de securitate FSB. Multi fosti ofiteri KGB au fost numiti in posturi cheie in Guvernul central si in administratiile regionale in timpul presedintiei sale, formand baza puterii sale. Aceasta baza a ramas practic intacta dupa ce Putin i-a predat puterea succesorului saiu Dmitri Medvedev, in luna mai.

Criticii au avertizat ca serviciile de securitate au devenit mult prea influente in timpul presedintiei Putin si si-au exprimat temerile ca Rusia ar putea deveni la un moment dat un stat politienesc.

Analistii considera ca rolul serviciilor de securitate ar putea creste si mai mult pe masura ce criza economica din Rusia, marcata de un somaj ridicat, va ameninta popularitatea Guvernului. Evitarea tulburarilor sociale si mentinerea stabilitatii politice este considerata de autoritati o prioritate.

Ziua ofiterilor pentru securitate este sarbatorita anual in 20 decembrie, ziua in care bolsevicii au infiintat CeKa, politia secreta, pentru a-si elimina inamicii. Dupa o serie de transformari, CeKa a devenit KGB.

In calitate de presedinte, Putin a participat intotdeauna la aceste reuniuni. La polul opus Medvedev, fost avocat fara niciun fel de experienta in serviciile de securitate, nu a luat parte, preferand sa il trimita pe seful sau de cabinet, Serghei Nariskin, pentru a-i transmite mesajul.

Avertismentul Rusiei dacă Ucraina primește rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune
Avertismentul Rusiei dacă Ucraina primește rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune
Kremlinul a declarat miercuri că Rusia îşi va extinde şi mai mult "zona-tampon" din interiorul Ucrainei, dacă Kievul primeşte de la Statele Unite rachete ATACMS cu rază de acţiune mai...
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Cancelarul german Olaf Scholz i-a interzis lui Vladimir Putin să se refere la filozoful Immanuel Kant, deoarece războiul agresiv al Rusiei contrazice complet principiile fundamentale ale...
#putin, #avertisment, #inamici Rusia, #destabilizare , #premier Rusia