Putin se declară surprins de lipsa întrebărilor „tăioase” din interviul cu Tucker Carlson: „Am crezut că se va comporta agresiv. Mi-am dorit asta”

Joi, 15 Februarie 2024, ora 07:18
1873 citiri
Putin se declară surprins de lipsa întrebărilor „tăioase” din interviul cu Tucker Carlson: „Am crezut că se va comporta agresiv. Mi-am dorit asta”
Putin, în timpul interviului cu Carlson FOTO Kremlin.ru

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că îi este recunoscător prezentatorului de televiziune american de dreapta Tucker Carlson pentru interviul acordat săptămâna trecută, dar a fost surprins de lipsa unor "întrebări tăioase", scrie The Guardian.

Fosta vedetă a postului Fox News, Carlson, a publicat săptămâna trecută un interviu de două ore cu Putin la Moscova, care a ţinut prima pagină a ziarelor din întreaga lume.

Putin i-a spus miercuri prezentatorului televiziunii ruse, Pavel Zarubin, că ar fi vrut ca Tucker Carlson să aibă un comportament mai agresiv, ceea ce i-ar fi dat dreptul de a răspunde la fel de ascuţit.

"Sincer să fiu, am crezut că se va comporta agresiv şi va pune aşa-zise întrebări tăioase. Nu doar că eram pregătit pentru acest lucru, ci mi-am dorit acest lucru, pentru că mi-ar fi dat ocazia să răspund în acelaşi mod", a declarat Putin în comentariile difuzate miercuri.

În orele care au urmat interviului lui Zarubin nu a existat niciun semn de răspuns din partea lui Carlson, în afară de o aprobare entuziastă a calităţii sistemului de metrou din Moscova.

Interviul lui Carlson a fost primul pe care Putin l-a realizat cu un jurnalist american de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în urmă cu aproape doi ani, iar în cadrul acestuia Putin a declarat că Occidentul trebuie să înţeleagă că este "imposibil" ca Rusia să fie învinsă în Ucraina.

"Din moment ce astăzi nu suntem capabili să avem un dialog direct (cu Occidentul)... trebuie să-i fim recunoscători domnului Carlson că poate face acest lucru prin rolul său de intermediar", a declarat Putin.

El i-a spus lui Zarubin că a fost surprins că Tucker Carlson nu l-a întrerupt mai mult.

"Sincer, nu am obţinut satisfacţie deplină din acest interviu", a spus Putin.

Kremlinul a declarat că Putin a fost de acord cu interviul lui Carlson pentru că abordarea fostului prezentator Fox News diferă de raportarea "unilaterală" a conflictului din Ucraina de către multe instituţii de presă occidentale.

Carlson a fost criticat de unele mass-media occidentale pentru lipsa unor întrebări dure în interviu. Putin a recunoscut că Carlson "a încercat să mă întrerupă de mai multe ori", dar l-a lăudat pe jurnalistul conservator, care este un apropiat al fostului preşedinte american Donald Trump, pentru "răbdarea" sa.

În altă parte a interviului cu Zarubin, Putin a spus că îl preferă pe Joe Biden lui Donald Trump, dar că este dispus să lucreze cu orice preşedinte american.

Zarubin l-a întrebat pe preşedinte cine este "mai bun pentru noi" dintre Biden, un democrat, şi Trump, un republican.

Putin a răspuns fără ezitare: "Biden. Este o persoană mai experimentată, mai previzibilă, un politician din vechea şcoală", dar a adăugat: "Vom lucra cu orice preşedinte american în care poporul american are încredere".

Documente de la Kremlin scurse în 2021 au sugerat că Putin a autorizat personal o operaţiune secretă de susţinere a unui Donald Trump "instabil mintal" în alegerile prezidenţiale americane din 2016, în timpul unei sesiuni închise a Consiliului de securitate naţională al Rusiei.

Putin şi şefii săi de securitate au fost de acord că o Casă Albă a lui Trump ar contribui la asigurarea obiectivelor strategice ale Moscovei, printre care "tulburări sociale" în SUA şi o slăbire a poziţiei de negociere a preşedintelui american.

Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Dacă Vladimir Putin ar fi fost doar un pensionar militar care joacă domino și nu președintele Rusiei, lumea sa interioară ar fi fost importantă doar pentru rudele sale, pe care le-ar fi...
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Ocupanţii ruşi au constatat că aproape 100 din cele 114 mine existente în estul Ucrainei sunt neprofitabile şi au mobilizat forţat bărbații angajați, declară șeful administrației...
#Vladimir Putin, #Tucker Carlson, #Rusia, #interviu , #stiri Vladimir Putin