Cauza morții subite a Ruxandrei Dumitrescu, una dintre cele mai mari voleibaliste din istoria României

Marti, 05 Martie 2024, ora 04:57
26889 citiri
Cauza morții subite a Ruxandrei Dumitrescu, una dintre cele mai mari voleibaliste din istoria României
Ruxandra Dumitrescu FOTO facebook

Fosta internaţională română şi elenă Ruxandra Dumitrescu a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 46 de ani.

Născută la Rm. Vâlcea, Ruxandra Dumitrescu a jucat în prima ligă la Dacia Piteşti. Apoi a plecat în Grecia, a fost căpitan la Panathinaikos Atena şi cea mai bună jucătoare a Greciei la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004. În semn de respect, grecii au retras tricoul cu numărul 10 în momentul în care ea a anunţat că nu va mai juca volei.

Ruxandra Dumitrescu revenise în ţară şi era antrenoare la Alpha Volleyball Sibiu, un club privat.

Tragedia morții Ruxandrei Dumitrescu a fost provocată de un infarct, după cum a scris una dintre prietenele handbalistei, Daniela Ana Ioniță: „În această dimineața, am aflat o veste tristă... de necrezut. Fosta jucătoare a echipei naționale de volei, Ruxandra Dumitrescu, Ruxi cum ii spuneam noi, a decedat azi-noapte în urma unui infarct. Dumnezeu să o ierte și condoleanțe familiei îndurerate! Drum lin către stele, Ruxi

''O veste groaznică în voleiul feminin românesc! Duminică seara, la doar 46 de ani, ne-a părăsit Ruxi Dumitrescu, o fostă mare jucătoare care a evoluat atât pentru naţionala României, cât şi pentru cea a Greciei'', se arată în comunicatul Federaației Române de Volei.

Ruxandra Dumitrescu (20 aprilie 1977 – 3 martie 2024) a fost o mare jucătoare de volei, atât pentru reprezentativa României cât și pentru echipa națională a Greciei. A participat cu echipa națională de volei feminin a României la Campionatul Mondial FIVB de volei feminin din Brazilia din 1994.

A primit cetățenia greacă și a concurat cu echipa națională de volei feminin a Greciei la Jocurile Olimpice de la Atena 2004 până în 2009.

Ruxi Dumitrescu a jucat la nivel de club cu Dacia Pitesti 1994-1997. În cariera sa cu echipa Vrilissia Atena (1997-2003), a câștigat un campionat, trei cupe grecești și o medalie de bronz la Cupa Europei și cu echipa feminină de volei Panathinaikos (2003-2010), câștigând șase campionate, cinci cupe și a ajuns finala 2009 a Cupei CEV Femei Challenge.

Numărul ei de tricou (9) a fost retras de club în onoarea ei.

A fost votată cea mai valoroasă jucătoare a campionatului grecesc în 2009 și cea mai valoroasă jucătoare din finala Cupei Greciei de două ori, în 2008 și 2009. A fost o fană devotată a lui Panathinaikos A.O. iar în 2012 a fost candidată la Mișcarea Panathinaikos. Ea a fost căsătorită cu Alexandros Nikolaidis și au avut un fiu pe nume Filip, junior foarte talentat, care se antrenează la clubul de baschet CSU Alpha Sibiu, generația 2011.

În ultimii ani a antrenat cu succes tinerii voleibaliști de la clubul Alpha Volleyball Sibiu

Doliu în lumea filmului. A murit un cunoscut regizor, din cauza unei maladii
Doliu în lumea filmului. A murit un cunoscut regizor, din cauza unei maladii
Cineastul francez Laurent Cantet, care a câştigat trofeul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes în 2008 cu lungmetrajul "Entre les murs", a murit joi la vârsta de 63 de ani, a anunţat agentul...
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a...
#volei, #Ruxandra Dumitrescu, #deces, #doliu, #infarct, #probleme, #inima , #stiri din sport