Șoferul băut de 19 ani care a ucis trei tineri cu mașina s-a cerut în libertate. Decizia definitivă a instanței

Autor: N.G.
Luni, 04 Septembrie 2023, ora 22:23
3918 citiri
Șoferul băut de 19 ani care a ucis trei tineri cu mașina s-a cerut în libertate. Decizia definitivă a instanței
Tânărul de 19 ani va fi cercetat în arest preventiv

Tânărul care a provocat accidentul rutier de la Sântimbru, județul Alba, în 27 august, în urma căruia trei tineri au decedat, rămâne în arest preventiv. Șoferul de 19 ani era sub influența alcoolului.

Tribunalul Alba a respins, luni, ca nefondată contestaţia formulată de acesta împotriva încheierii Judecătoriei Alba Iulia.

Potrivit soluţiei publicate pe portalul Tribunalului Alba, instanţa a respins ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Palko Eduard-Norbert, deţinut în Arestul IPJ Alba, împotriva încheierii penale pronunţată în 27 august de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, prin care a fost dispusă arestarea acestuia pentru 30 de zile. Decizia este definitivă.

La instanţa de fond tânărul a solicitat să fie cercetat sub control judiciar sau în arest la domiciliu. Potrivit Poliţiei, un tânăr de 19 ani, din Oiejdea, în timp ce conducea un autoturism pe DN 1, la ieşirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei staţii de alimentare cu carburant, a surprins şi accidentat un grup de şase persoane, care se deplasa pe marginea părţii carosabile. În urma accidentului, trei persoane, în vârstă de 17, 18 şi 25 de ani, au decedat.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a reieşit că a avut o îmbibaţie alcoolică de 1,94 g/l alcool pur în sânge şi după o oră, de 1,81 g/l alcool pur în sânge.

Pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi pentru ucidere din culpă, şoferul a primit mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Şoferul avea permis de conducere din decembrie anul trecut.

Accidentul s-a produs la circa 100 de metri distanţă de Sântimbru Fabrică, unde domiciliau victimele. Potrivit rudelor, tinerii se întorseseră de la un club din Alba Iulia şi apoi au vrut să îşi mai cumpere câte ceva de la o benzinărie din apropiere. Pe traseu însă au fost loviţi în plin de maşină.

Copil spulberat de o mașină pe trecerea de pietoni, la Turda. Victima se afla pe trotinetă
Copil spulberat de o mașină pe trecerea de pietoni, la Turda. Victima se afla pe trotinetă
Un adolescent de 15 ani a ajuns la spital vineri, 26 aprilie, după ce a fost lovit de o maşină pe o trecere de pietoni din municipiul clujean Turda. Băiatul traversa regulamentar strada cu...
Accident violent pe Centura Capitalei. Un tată și-a pierdut viața, iar fiul lui se zbate să supraviețuiască
Accident violent pe Centura Capitalei. Un tată și-a pierdut viața, iar fiul lui se zbate să supraviețuiască
Un bărbat de 35 de ani a murit joi, 25 aprilie, iar fiul său de 13 ani este grav rănit, după ce mașina în care se aflau s-a izbit violent de o alta. Ambii au fost găsiți inconștienți de...
#accident rutier, #accident mortal, #arestat preventiv , #accidente rutiere