8 copii au ajuns la spital după ce un microbuz plin cu elevi s-a izbit violent de o mașină UPDATE

Marti, 25 Aprilie 2023, ora 14:10
1929 citiri
8 copii au ajuns la spital după ce un microbuz plin cu elevi s-a izbit violent de o mașină UPDATE
Elicopterul SMURD intervine la Buzău unde un microbuz plin cu pasageri a fost implicat într-un accident FOTODRDP Buzău

Un microbuz care transporta elevii unei școli dintr-o comună buzoiană a fost izbit în plin de un autoturism, între localităţile Măgura şi Ciuta.

UPDATE 15.40 Opt copii au fost transportaţi la spital în urma accidentului rutier produs marţi, pe DN 10, între localităţile Măgura şi Ciuta din judeţul Buzău, în care au fost implicate un microbuz de transport persoane şi un autoturism şi pentru care autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău au fost transportaţi opt copii, iar părinţii a trei dintre cei care se aflau în microbuz au refuzat să fie duşi la spital pentru investigaţii de specialitate.

Conform bilanţului transmis de reprezentanţii ISU Buzău, din microbuz au fost duşi la spital şase copii, iar pentru alţi trei şi şoferul nu au fost probleme medicale. De asemenea, cei doi copii şi două femei care se aflau în autoturism au fost duşi la spital, suferind diferite traumatisme.

La faţa locului s-a intervenit cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, două autospeciale de transport personal şi victime multiple, o ambulanţă SMURD şi patru ambulanţe ale SAJ. În sprijinul forţelor din teren, a fost solicitat şi un elicopter SMURD, a informat IGSU anterior.

De la ora 14.22, a fost dezactivat Planul Roşu de Intervenţie.

Știre inițială:

ISU Buzău a activat, marţi, Planul Roşu de Intervenţie. ”Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, a transmis IGSU.

Sursa citată a precizat că la faţa locului se intervine cu mai multe autospeciale, fiind solicitat şi elicopterul SMURD.

Copiii aflați în microbuz erau transportați de la Școala Măgura spre domiciliile lor, la Ciuta. Din fericire, niciunul dintre elevi nu a fost rănit.

În schimb, în cel de-al doilea autoturism implicat sunt cel puțin două victime. Este vorba despre un adult încarcerat și un copil de circa 13 ani, cu un traumatism la picior.

La ora transmiterii acestei știri, circulația era blocată pe DN 10, la kilometrul 27+800, localitatea Măgura.

Cutremur în România, vineri dimineața. Județul în care a avut loc seismul de 3,5 grade
Cutremur în România, vineri dimineața. Județul în care a avut loc seismul de 3,5 grade
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul...
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
#accidente rutiere, #plan rosu de interventie, #Buzau , #accidente rutiere
Comentarii